Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan N266 Nederweert waarschijnlijk helemaal opnieuw

Geplaatst opvrijdag 1 september 2017 - 14:46

De kans is groot dat er helemaal opnieuw wordt begonnen met de aanpak van de verkeersproblemen op de N266 bij Nederweert.

Daarmee verdwijnen de overgebleven twee varianten in ieder geval voorlopig van tafel.

Steun
Een voorstel van de SP daarover lijkt te kunnen rekenen op de steun van een kleine meerderheid van PVV, GroenLinks en de VVD. De andere partijen kunnen zich wel vinden in de voorgestelde uitwerking van twee varianten: de aanleg van een randweg of het aanpakken van de knelpunten op de huidige N266.

Tunnelvisie
Maar volgens SP-fractievoorzitter Bram Schaminée is inmiddels sprake van een tunnelvisie en een patstelling. Daarom pleitte hij voor het stoppen van het huidige proces en een 'eerlijker' aanpak waarbij wordt gekeken naar de hele regio. De 10 miljoen euro die de provincie nu voor de N266 heeft gereserveerd, moet beschikbaar blijven.

Miljoenen
De VVD steunt het voorstel van de SP wel alleen op voorwaarde dat de regio Midden-Limburg ook de toegezegde miljoenen blijft reserveren. "Dat is voor ons cruciaal. Want we kunnen de boel niet zomaar opblazen", zei VVD-statenlid Anton Kirkels.

Fopproces
Hij sprak in mei al van een 'fopproces' waar beter mee kan worden gestopt. De VVD wil dat naar meer dan de twee overgebleven varianten wordt gekeken omdat die niet tot echte oplossingen leiden. Daarbij moet er veel meer aandacht zijn voor de situatie bij de A2 en naar de aanpak van de N266 op het aangrenzende Brabantse grondgebied.

Grotere puinhoop
Op 29 september moet het Limburgs Parlement een definitief besluit nemen. PvdA-gedeputeerde Eric Geurts was duidelijk geïrriteerd over de opstelling van het Limburgs Parlement omdat het nu weer een andere koers lijkt te willen varen. Hij zei een "...grotere puinhoop als bij dit dossier nog niet te hebben aangetroffen. En het ligt niet aan het provinciebestuur dat we in deze wirwar terecht zijn gekomen", aldus Geurts.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen