Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan Bad Blariacum voor kazerneterrein Blerick in ijskast

Geplaatst opmaandag 26 januari 2015 - 11:08

Het alternatieve plan voor het kazerneterrein in Blerick is door de initiatiefnemers in de ijskast gezet.

"Door het gemis aan steun van de gemeente gaat wat ons betreft een belangrijke doelstelling van ons verloren: het bieden van een keuzemogelijkheid voor de inwoners van Venlo", schrijven de initiatiefnemers in een brief aan het Venlose college.

Bad Blariacum
De initiatiefgroep Bad Blariacum bestaat uit de Venlose ondernemers Geert Kusters (Kusters Engineering), Fons van Bergen (TopCare), Walter Gutterswijk (Van der Valk Hotel Venlo) en Dik Hak (Rabobank). Het plan voorzag in een andere invulling voor het kazerneterrein met onder andere een wellnesscentrum, casino, hotel en voormalige Floriadepaviljoens.

'Geen enkele steun'
Maar, zo concluderen de ondernemers, de plannen hebben op geen enkele gemeentelijke steun kunnen rekenen. "Gelet op de zeer lauwe reactie vanuit gemeentezijde investeren we nu geen geld in een nadere haalbaarheidsstudie", schrijven ze in de brief. Wanneer de plannen voor het Fort van Venlo 'op ernstige uitvoeringsbezwaren stuit' willen de ondernemers hun ideeën alsnog uitwerken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ambitieuze plannen voor Venlose kabelbaan kunnen doorgaan
Exploitanten staan in de rij voor kabelbaan Venlo
Groen licht voor kazerneplan Venlo met kabelbaan
Nog dit jaar start bouw Fort van Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen