Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaksel stroomt uit gevallen containers op Binnenring

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 7:50

De Euregioweg tussen Kerkrade en Heerlen is maandagmorgen besmeurd met een, zoals de brandweer het omschrijft, lijm-achtige vloeistof.

Het verkeer op de Binnenring Parkstad moet rekening houden met vertraging vanwege de lekkage. Er is geen gevaar voor de omgeving.

Kleverig
Het plaksel komt uit twee grote containers voor vloeistoffen die ter hoogte van de Kerkraadse McDonalds van een vrachtwagen vielen. De zogeheten IBC-containers sloegen door de klap lek, waardoor de inhoud over de weg stroomde.

Zuigen
Nadat de brandweer de omgeving had veiliggesteld, werd een veegwagen opgeroepen om de troep op te zuigen. Een bedrijf dat is gespecialiseerd in het verwerken van chemisch afval voert de stof daarna af. De brandweer verwacht dat het opruimen nog lang gaat duren. De weg blijft tijdens de opruimwerkzaamheden afgesloten.

Kijk voor de actuele situatie op de weg op 1limburg.nl/verkeer

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen