Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatsing eerste elektrische crematieoven in Geleen

Geplaatst opwoensdag 13 februari 2019 - 8:20

Elektrisch cremeren in plaats van een crematie met op het gasnet aangesloten ovens is vanaf dit jaar in Geleen mogelijk.

Daar wordt namelijk woensdag de eerste elektrische crematieoven van Nederland geplaatst, meldt uitvaartorganisatie DELA.

113 kilogram per crematie
De oven komt te staan bij DELA-crematorium Nedermaas. Van oudsher zijn crematieovens in Nederland aangesloten op het gasnet en gemiddeld is voor een crematie volgens DELA 60 kubieke meter gas nodig. "In Nederland is het gemiddelde gasverbruik van een huishouden ongeveer 1500 kubieke meter per jaar. De overgang naar elektrische crematieovens vermindert de CO2-uitstoot met zon 113 kilogram per crematie", aldus DELA.

Lees ook: Zelfs doodgaan kan vanaf nu milieuvriendelijk

Video: L1

Technische ontwikkelingen
Gas was tot voor kort de meest efficiënte brandstof voor crematieovens, maar door technische ontwikkelingen is elektriciteit efficiënter geworden en is het gebruik ervan nu haalbaar voor crematies, aldus de uitvaartorganisatie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen