Overslaan en naar de inhoud gaan

Pizzavlaai? 'Mijn oma zou zich omdraaien in haar graf!'

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 17:47

Sinds vrijdagochtend ligt de eerste pizzavlaai in de schappen van een supermarkt.

De vlaai bestaat uit een vlaaibodem belegd met tomaten en salami en is dit weekend te koop bij Aldi. Maar zit Limburg eigenlijk wel te wachten op deze pizzavlaai?

Matig
Kenners van de Limburgse keuken Wil en Netty Engels uit Schinnen zijn kritisch. Het echtpaar schreef verschillende Limburgse kookboeken. "Waarom gaan ze het pizzavlaai noemen? Noem het dan pizza uit een vlaaivorm of pizzagebak of pizzaspeciaal, maar een vlaai? Mijn oma zou zich omdraaien in het graf", zeggen de vlaaienexperts. "Het is geen pizza, het is geen vlaai. Het is matig, zeer matig."

Lees ook: Nieuwe variant op Limburgse frikandellenvlaai: de pizzavlaai

Vastelaovend
Wil en Netty denken wel dat er een markt is voor de pizzavlaai. "Het is wel uitstekend geschikt om de Vastelaovend mee door te komen", zeggen ze. "Bijvoorbeeld dit weekend met de 11e van de 11de en dan vooral als er wat bier gedronken is. Maar noem het geen vlaai."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen