Overslaan en naar de inhoud gaan

Pizzavlaai? 'Mijn oma zou zich omdraaien in haar graf!'

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 17:47

Sinds vrijdagochtend ligt de eerste pizzavlaai in de schappen van een supermarkt.

De vlaai bestaat uit een vlaaibodem belegd met tomaten en salami en is dit weekend te koop bij Aldi. Maar zit Limburg eigenlijk wel te wachten op deze pizzavlaai?

Matig
Kenners van de Limburgse keuken Wil en Netty Engels uit Schinnen zijn kritisch. Het echtpaar schreef verschillende Limburgse kookboeken. "Waarom gaan ze het pizzavlaai noemen? Noem het dan pizza uit een vlaaivorm of pizzagebak of pizzaspeciaal, maar een vlaai? Mijn oma zou zich omdraaien in het graf", zeggen de vlaaienexperts. "Het is geen pizza, het is geen vlaai. Het is matig, zeer matig."

Lees ook: Nieuwe variant op Limburgse frikandellenvlaai: de pizzavlaai

Vastelaovend
Wil en Netty denken wel dat er een markt is voor de pizzavlaai. "Het is wel uitstekend geschikt om de Vastelaovend mee door te komen", zeggen ze. "Bijvoorbeeld dit weekend met de 11e van de 11de en dan vooral als er wat bier gedronken is. Maar noem het geen vlaai."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen