Pizzavlaai? 'Mijn oma zou zich omdraaien in haar graf!'
Sinds vrijdagochtend ligt de eerste pizzavlaai in de schappen van een supermarkt.
De vlaai bestaat uit een vlaaibodem belegd met tomaten en salami en is dit weekend te koop bij Aldi. Maar zit Limburg eigenlijk wel te wachten op deze pizzavlaai?
Matig
Kenners van de Limburgse keuken Wil en Netty Engels uit Schinnen zijn kritisch. Het echtpaar schreef verschillende Limburgse kookboeken. "Waarom gaan ze het pizzavlaai noemen? Noem het dan pizza uit een vlaaivorm of pizzagebak of pizzaspeciaal, maar een vlaai? Mijn oma zou zich omdraaien in het graf", zeggen de vlaaienexperts. "Het is geen pizza, het is geen vlaai. Het is matig, zeer matig."
Lees ook: Nieuwe variant op Limburgse frikandellenvlaai: de pizzavlaai
Vastelaovend
Wil en Netty denken wel dat er een markt is voor de pizzavlaai. "Het is wel uitstekend geschikt om de Vastelaovend mee door te komen", zeggen ze. "Bijvoorbeeld dit weekend met de 11e van de 11de en dan vooral als er wat bier gedronken is. Maar noem het geen vlaai."