Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Pizzavlaai? 'Mijn oma zou zich omdraaien in haar graf!'

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 17:47

Sinds vrijdagochtend ligt de eerste pizzavlaai in de schappen van een supermarkt.

De vlaai bestaat uit een vlaaibodem belegd met tomaten en salami en is dit weekend te koop bij Aldi. Maar zit Limburg eigenlijk wel te wachten op deze pizzavlaai?

Matig
Kenners van de Limburgse keuken Wil en Netty Engels uit Schinnen zijn kritisch. Het echtpaar schreef verschillende Limburgse kookboeken. "Waarom gaan ze het pizzavlaai noemen? Noem het dan pizza uit een vlaaivorm of pizzagebak of pizzaspeciaal, maar een vlaai? Mijn oma zou zich omdraaien in het graf", zeggen de vlaaienexperts. "Het is geen pizza, het is geen vlaai. Het is matig, zeer matig."

Lees ook: Nieuwe variant op Limburgse frikandellenvlaai: de pizzavlaai

Vastelaovend
Wil en Netty denken wel dat er een markt is voor de pizzavlaai. "Het is wel uitstekend geschikt om de Vastelaovend mee door te komen", zeggen ze. "Bijvoorbeeld dit weekend met de 11e van de 11de en dan vooral als er wat bier gedronken is. Maar noem het geen vlaai."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen