Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Pizzavlaai? 'Mijn oma zou zich omdraaien in haar graf!'

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 17:47

Sinds vrijdagochtend ligt de eerste pizzavlaai in de schappen van een supermarkt.

De vlaai bestaat uit een vlaaibodem belegd met tomaten en salami en is dit weekend te koop bij Aldi. Maar zit Limburg eigenlijk wel te wachten op deze pizzavlaai?

Matig
Kenners van de Limburgse keuken Wil en Netty Engels uit Schinnen zijn kritisch. Het echtpaar schreef verschillende Limburgse kookboeken. "Waarom gaan ze het pizzavlaai noemen? Noem het dan pizza uit een vlaaivorm of pizzagebak of pizzaspeciaal, maar een vlaai? Mijn oma zou zich omdraaien in het graf", zeggen de vlaaienexperts. "Het is geen pizza, het is geen vlaai. Het is matig, zeer matig."

Lees ook: Nieuwe variant op Limburgse frikandellenvlaai: de pizzavlaai

Vastelaovend
Wil en Netty denken wel dat er een markt is voor de pizzavlaai. "Het is wel uitstekend geschikt om de Vastelaovend mee door te komen", zeggen ze. "Bijvoorbeeld dit weekend met de 11e van de 11de en dan vooral als er wat bier gedronken is. Maar noem het geen vlaai."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen