Overslaan en naar de inhoud gaan

Pitlane: Yuri Kasdorp en Niki Lauda centraal bij simrace

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2021 - 16:59

In een speciale aflevering van Pitlane wordt vooruitgeblikt op de Interclassics Virtual Dutch Grand Prix.

De online race op het virtuele circuit van Zandvoort wordt zondag vanuit het MECC op L1 TV uitgezonden. Yuri Kasdorp uit Montfort hoopt dan de titel te pakken.

Interclassics
Jaarlijks wordt door de Limburgse organisator SimFormula een Europees simrace-kampioenschap gehouden, waarbij de online racers tijdens de Interclassics-beurs in het MECC in Maastricht de finale rijden. Ook nu de beurs vanwege de coronamaatregelen is uitgesteld, komt de Europese simrace-top toch in het oorspronkelijk Interclassics-weekend in actie.

Niki Lauda
Karsdorp is één van de tien finalisten. De winnaar gaat met 4.000 euro en twee racepedalen aan de haal. De prijzenpot is in totaal met 13.500 euro gevuld. Ook voor raceliefhebbers is er iets te winnen: via L1 Facebook wordt een door drievoudig wereldkampioen Niki Lauda gesigneerde pet weggegeven.

Live
De Interclassics Virtual Dutch GP is zondag van 13:00 uur tot 15:00 uur live te volgen via L1 TV, Facebook en YouTube. In het programma dat vanuit het Maastrichtse MECC uitgezonden wordt, ontvangt presentator Bas van Mulken diverse gasten. Onder meer Rudy van Buren, één van de beste simracers van Nederland, schuift aan.

Pitlane
Pitlane is het autosportprogramma van L1. In het programma bespreken sportverslaggever Sem Caelen en coureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, met name de Formule 1, worden de circuits geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

Het nieuwe Formule 1-seizoen, uiteraard met Max Verstappen, begint op 28 maart 2021, met de GP van Bahrein.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen