Overslaan en naar de inhoud gaan

Pitlane: 'Winst Verstappen in Rusland is nog niet verkeken'

Geplaatst opdonderdag 23 september 2021 - 17:10

In het Mercedes-territorium dat Sotsji heet, moet Max Verstappen dit weekend opboksen tegen een historisch nadeel én een gridstraf. Toch liggen er kansen voor de Red Bull-coureur, meent Xavier Maassen.

"Het wordt een stuk moeilijker, maar Red Bull heeft wel een beter pakket om die strijd aan te gaan", zegt Maassen in de nieuwe uitzending van Pitlane.

Video: L1

Titelstrijd
Sotsji staat alleen in 2021 en 2022 nog op de Formule 1-kalender, om daarna afgelost te worden door Sint Petersburg als gastheer van de Russische grand prix. Maassen is daar niet rouwig om. "Het is een karakterloos circuit met weinig memorabele momenten", vindt L1's autosportexpert, die verwacht dat Hamilton en Verstappen er wel een spektakelstuk van zullen maken. "De titelstrijd gaat onverminderd door en het is misschien wel niet de laatste keer dat we ze hebben zien clashen", zo verwijst hij naar de aanrijding tussen Verstappen en Hamilton in de vorige race, op Monza.

Live
De GP van Rusland start zondag een uur eerder dan we gewend zijn, namelijk om 14:00 uur. De race is dan live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

Pitlane
Pitlane is het autosportprogramma van L1. In het programma bespreken sportverslaggever Sem Caelen en coureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, worden de circuits geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

Bekijk hier alle afleveringen van Pitlane

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen