Overslaan en naar de inhoud gaan

Pitlane: Verstappen op heilige grond bij 100ste RB-optreden

Geplaatst opdonderdag 6 mei 2021 - 16:39

Het Formule 1-seizoen is drie races onderweg en Lewis Hamilton leidt met 2-1 ten opzichte van Max Verstappen. "De verschillen zijn vooralsnog ontzettend klein", zegt Xavier Maassen.

Pitlane blikt vooruit op de Grand Prix van Spanje, die verreden wordt op het circuit waar Verstappen vijf jaar geleden in zijn allereerste race voor Red Bull iedereen het nakijken gaf.

Video: L1

Héél dicht in de buurt
Inmiddels is Verstappen 99 optredens, 44 podiumplaatsen en 10 overwinningen verder. Lang zat hij in de op-een-na-beste van het veld, maar is dat nog steeds zo? "Dat is moeilijk te zeggen", vindt Maassen. "We hebben tot nu toe atypische circuits gehad in 2021, de Red Bull zou wel eens heel goed kunnen zijn in Barcelona. Ik denk dat Mercedes het nog steeds wel het beste voor elkaar heeft, maar Red Bull begint héél dicht in de buurt te komen."

In deze uitzending is aandacht voor de details van het Circuit de Catalunya, wordt de vorm van Valtteri Bottas besproken en spreekt de succesvolle voormalig voetbalcoach Sef Vergoossen zijn waardering voor Verstappen uit.

Pitlane
Pitlane is het autosportprogramma van L1. In het programma bespreken sportverslaggever Sem Caelen en coureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, worden de circuits geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

Bekijk hier alle afleveringen van Pitlane

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen