Overslaan en naar de inhoud gaan

Pitlane: 'Verstappen geen favoriet in sprintrace-weekend'

Geplaatst opdonderdag 9 september 2021 - 17:05

Max Verstappen verschijnt dit weekend sterker dan ooit aan de start van de Grand Prix waar hij nog nooit op het podium eindigde: de GP van Italië.

Het is bovendien een bijzonder raceweekend, want net als eerder dit jaar in Silverstone staat er in Monza op zaterdag ook een sprintrace op het programma. Pitlane blikt vooruit:

L1

Sprintrace
F1-analist Xavier Maassen weet nog niet of de sprintrace, die de startopstelling voor de zondagrace bepaalt, een verrijking voor de sport is. "Ik heb nog geen oordeel", zegt hij. "We gaan het zien of het in de toekomst vaker gaat gebeuren." Feit is dat in die sprintrace ook drie punten voor de winnaar klaarliggen, twee punten voor de nummer twee en één punt voor de nummer drie. In het WK heeft Verstappen een voorsprong van drie punten op Lewis Hamilton.

Motorwissel?
Het powercircuit van Monza is Verstappen doorgaans niet zo goed gezind. Mede daarom pakken Verstappen en Red Bull dit weekend mogelijk een gridstraf voor de derde motorwissel die hoe dan ook ergens in de aankomende races zal moeten worden doorgevoerd. "Het zou me niet verbazen", zegt Maassen. "De kans is groot dat het dit weekend gebeurt, of in Rusland. Dat zijn immers geen favoriete circuits van Red Bull."

Live
De sprintrace voor de GP van Italië start zaterdag om 16:30 uur. De hoofdrace begint zondag om 15:00 uur en is live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.nl.

Pitlane
Pitlane is het autosportprogramma van L1. In het programma bespreken sportverslaggever Sem Caelen en coureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, worden de circuits geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

Bekijk hier alle afleveringen van Pitlane

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen