Overslaan en naar de inhoud gaan

Pitlane over GP van Oostenrijk: 'Eerste race is altijd mooi'

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2020 - 20:57

Max Verstappen gaat op de Oostenrijkse Red Bull Ring op jacht naar zijn derde overwinning op dat circuit op rij. In Pitlane worden zijn kansen besproken.

"De Red Bull ziet er goed uit, en dan beginnen we nog in Oostenrijk ook. De kaarten zijn gunstig gedeeld, lijkt me", zegt L1's Formule 1-analist Xavier Maassen, die tegelijkertijd aangeeft dat de eerste race van een seizoen altijd een onvoorspelbaar karakter heeft.

Gefopt?
De Mercedes blijft volgens Maassen echter de te kloppen auto. Hij houdt er rekening mee dat Ferrari door de mand gaan vallen. "Maar misschien hebben ze ons allemaal gefopt." Vrijdag beginnen de vrije trainingen voor de eerste grand prix van het uitgestelde Formule 1-seizoen.

Spatje regen
Waarschijnlijk gaat het vrijdag regenen op het circuit in Spielberg. Dat zou de inleiding kunnen betekenen voor een spectaculair raceweekend. "Dan heeft niemand echt op het droog kunnen testen en dan wordt het gokken met welke set-up je gaat rijden in de kwalificatie. En wie weet valt er ook op zondag nog wel een spatje regen", zegt Maassen.

Carbonkoning van Sauber
In de uitzending komt ook Maurice Salden aan het woord. Salden komt uit Obbicht en is verantwoordelijk voor alle carbon op de bolides van Alfa Romeo-Sauber. Hij legt uit hoe hij eraan bijdraagt dat Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi straks wekelijks over een circuit kunnen scheuren. Waar hij vooral hoopt dat de auto's van zijn eigen team heel blijven, gunt hij provinciegenoot Verstappen de wereldtitel.

Iedere donderdag
Pitlane is het online autosportprogramma van L1. In het programma, dat iedere donderdag vóór een grand prix verschijnt, bespreken sportverslaggever Sem Caelen en racecoureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, wordt het circuit waarop Max Verstappen in actie komt geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

De GP van Oostenrijk is zondag rechtstreeks te volgen via L1 Radio en een liveblog op 1Limburg.nl.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten