Overslaan en naar de inhoud gaan

Pitlane met Milou Mets: Weer slijtageslag op Silverstone?

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2020 - 21:31

Race nummer zes van het Formule 1-seizoen staat voor de deur. Max Verstappen gaat weer zijn kunsten vertonen op Silverstone, waar het de vraag is of de bandenslijtageslag van vorige week een vervolg krijgt.

Pitlane blikt vooruit op de 70th Anniversary Grand Prix, zoals de race vanwege het 70-jarig bestaan van de Formule 1 heet. Coureur Milou Mets is de speciale gast in de studio.

L1

Lekke banden
Mets weet wel wat Verstappen zou kunnen helpen op weg naar de overwinning op Silverstone. "Het zou mooi zijn als Mercedes begint met twee lekke banden", zegt ze gekscherend.

Voordeel
Dat er dit weekend op zachtere banden gereden wordt en er dus meer pitstops gemaakt zullen worden, speelt Verstappen in de kaart, verwacht Mets. "Dit weekend heeft iedereen verschillende strategieën. Het bandenmanagement van Verstappen is top, dus dit kan wel een voordeel zijn voor Max".

Het bandendebacle dat Lewis Hamilton vorige week bijna de zege kostte - en Valtteri Bottas zelfs buiten de punten deed eindigen - ziet Mets, die normaal gesproken vooral op de oval in Venray racet, als een incident.

Pitlane
Pitlane is het online autosportprogramma van L1. In het programma, dat iedere donderdag vóór een grand prix verschijnt, bespreekt sportverslaggever Sem Caelen doorgaans met Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, wordt het circuit waarop Max Verstappen in actie komt geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

De 70th Anniversary Grand Prix is aanstaand weekend rechtstreeks te volgen via een liveblog op 1Limburg.nl.

Bekijk hier alle afleveringen van PITLANE

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen