Overslaan en naar de inhoud gaan

Pitlane met Milou Mets: Weer slijtageslag op Silverstone?

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2020 - 21:31

Race nummer zes van het Formule 1-seizoen staat voor de deur. Max Verstappen gaat weer zijn kunsten vertonen op Silverstone, waar het de vraag is of de bandenslijtageslag van vorige week een vervolg krijgt.

Pitlane blikt vooruit op de 70th Anniversary Grand Prix, zoals de race vanwege het 70-jarig bestaan van de Formule 1 heet. Coureur Milou Mets is de speciale gast in de studio.

L1

Lekke banden
Mets weet wel wat Verstappen zou kunnen helpen op weg naar de overwinning op Silverstone. "Het zou mooi zijn als Mercedes begint met twee lekke banden", zegt ze gekscherend.

Voordeel
Dat er dit weekend op zachtere banden gereden wordt en er dus meer pitstops gemaakt zullen worden, speelt Verstappen in de kaart, verwacht Mets. "Dit weekend heeft iedereen verschillende strategieën. Het bandenmanagement van Verstappen is top, dus dit kan wel een voordeel zijn voor Max".

Het bandendebacle dat Lewis Hamilton vorige week bijna de zege kostte - en Valtteri Bottas zelfs buiten de punten deed eindigen - ziet Mets, die normaal gesproken vooral op de oval in Venray racet, als een incident.

Pitlane
Pitlane is het online autosportprogramma van L1. In het programma, dat iedere donderdag vóór een grand prix verschijnt, bespreekt sportverslaggever Sem Caelen doorgaans met Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, wordt het circuit waarop Max Verstappen in actie komt geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

De 70th Anniversary Grand Prix is aanstaand weekend rechtstreeks te volgen via een liveblog op 1Limburg.nl.

Bekijk hier alle afleveringen van PITLANE

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen