Overslaan en naar de inhoud gaan

Pitlane met Milou Mets: Weer slijtageslag op Silverstone?

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2020 - 21:31

Race nummer zes van het Formule 1-seizoen staat voor de deur. Max Verstappen gaat weer zijn kunsten vertonen op Silverstone, waar het de vraag is of de bandenslijtageslag van vorige week een vervolg krijgt.

Pitlane blikt vooruit op de 70th Anniversary Grand Prix, zoals de race vanwege het 70-jarig bestaan van de Formule 1 heet. Coureur Milou Mets is de speciale gast in de studio.

L1

Lekke banden
Mets weet wel wat Verstappen zou kunnen helpen op weg naar de overwinning op Silverstone. "Het zou mooi zijn als Mercedes begint met twee lekke banden", zegt ze gekscherend.

Voordeel
Dat er dit weekend op zachtere banden gereden wordt en er dus meer pitstops gemaakt zullen worden, speelt Verstappen in de kaart, verwacht Mets. "Dit weekend heeft iedereen verschillende strategieën. Het bandenmanagement van Verstappen is top, dus dit kan wel een voordeel zijn voor Max".

Het bandendebacle dat Lewis Hamilton vorige week bijna de zege kostte - en Valtteri Bottas zelfs buiten de punten deed eindigen - ziet Mets, die normaal gesproken vooral op de oval in Venray racet, als een incident.

Pitlane
Pitlane is het online autosportprogramma van L1. In het programma, dat iedere donderdag vóór een grand prix verschijnt, bespreekt sportverslaggever Sem Caelen doorgaans met Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, wordt het circuit waarop Max Verstappen in actie komt geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

De 70th Anniversary Grand Prix is aanstaand weekend rechtstreeks te volgen via een liveblog op 1Limburg.nl.

Bekijk hier alle afleveringen van PITLANE

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen