Overslaan en naar de inhoud gaan

Pitlane met Max Verstappen: 'We kunnen nu niet gaan dromen'

Geplaatst opdonderdag 15 juli 2021 - 19:10

Max Verstappen won de afgelopen drie races in de Formule 1. Nu wacht misschien wel de grootste uitdaging tot dusver: de GP van Groot-Brittannië, op Silverstone.

Dat circuit geldt als thuisrace voor Lewis Hamilton en Mercedes presteert doorgaans ijzersterk op Silverstone, al won Verstappen vorig jaar één van de twee GP's op die baan. In Pitlane blikken Xavier Maassen én Verstappen zelf vooruit op de tiende en elfde race van het jaar.

L1

Sprintrace
Er staat een historisch Formule 1-weekend voor de deur, want voor het eerst worden er een hoofdrace én een sprintrace verreden. Zaterdag (17:30 uur Nederlandse tijd) gaat de 17 rondes tellende sprintrace de startopstelling voor de race op zondag (16:00 uur) bepalen. Daarnaast liggen er voor de nummers één, twee en drie respectievelijk drie, twee en één WK-punt(en) klaar.

Verstappen: 'Niet verslappen!'
In deze aflevering is er extra aandacht voor de details van die sprintrace. Ook worden het iconische circuit, de druk op het Mercedes-team en de Britse autosportfans besproken. En Verstappen laat zelf zijn licht schijnen op de titelstrijd. "We zijn zeer goed begonnen, maar mogen nu niet verslappen. We kunnen niet gaan dromen over resultaten tot dusver", zegt de strenge coureur. Maar, zo zegt hij: "Ik heb vertrouwen in een prachtig seizoen."

Live
De GP van Groot-Brittannië is zondag vanaf 16:00 uur live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

Pitlane
Pitlane is het autosportprogramma van L1. In het programma bespreken sportverslaggever Sem Caelen en coureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, worden de circuits geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

Bekijk hier alle afleveringen van Pitlane

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen