Overslaan en naar de inhoud gaan

Pitlane: 'Kansen voor Verstappen op de Algarve-achtbaan'

Geplaatst opdonderdag 22 oktober 2020 - 20:04

Op een circuit dat volgens Xavier Maassen bij de mooiste hoort waar hij gereden heeft, kan Max Verstappen het Lewis Hamilton moeilijk gaan maken.

Dat zegt L1's Formule 1-analist in de nieuwe aflevering van Pitlane, die in het teken staat van de allereerste grand prix op het circuit van Portimão.

Achtbaan
Waar de strijd om de wereldtitel niet meer spannend is - Lewis Hamilton stevent af op zijn zevende titel - liggen er voor Verstappen op een aantal 'nieuwe' circuits wel kansen om als winnaar over de streep te komen. Bijvoorbeeld in Portimão, op een circuit dat bekend staat als een heuse achtbaan.

"Het is een fantastisch mooi circuit. Je gaat als in een achtbaan op en neer", beschrijft Maassen. Hij denkt dat de atypische omstandigheden bovendien een voordeel zijn voor de Limburger. "De banden krijgen het zwaar, en er is nieuw asfalt gelegd, speciaal voor de Formule 1. De bandenslijtage zal hoger zijn, en Max is goed in het bandenmanagement."

Lees ook: Verstappen acht zich kansrijk op nieuwe circuit van Portimão

Verder wordt de rijderscaroussel voor het seizoen 2021 besproken en wordt er teruggeblikt op een desastreus DTM-weekend voor Maastrichtenaar Robin Frijns.

Pitlane
Pitlane is het autosportprogramma van L1. In het programma, dat iedere donderdag vóór een grand prix verschijnt, bespreken sportverslaggever Sem Caelen en racecoureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, wordt het circuit waarop Max Verstappen in actie komt geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

De GP van Portugal is zondag vanaf 14:00 uur rechtstreeks te volgen via L1 Radio en een liveblog op 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen