Overslaan en naar de inhoud gaan

Pitlane: 'Als Verstappen ergens kans maakt, is 't Hongarije'

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2020 - 21:03

Op een vermoedelijk natte Hungaroring hoopt Max Verstappen, net als vorig jaar, met Lewis Hamilton te kunnen strijden om de racezege. Pitlane blikt vooruit op de derde Grand Prix van het seizoen.

Analist Xavier Maassen ziet in de GP van Hongarije één van de weinige circuits waar Verstappen op voorhand Mercedes in de problemen kan brengen. "Als het ook dit weekend niet lukt, gaat het echt een heel moeilijk seizoen worden."

Downforce
"Het is in ieder geval een baan die de Red Bull beter moet liggen dan de Red Bull Ring, wat toch een powercircuit is waar het vermogen van de Mercedes naar boven komt", zegt Maassen. "In Hongarije is downforce belangrijk en dát is waar de Red Bull sterk in is."

Verstappen viel in de eerste race op de Red Bull Ring uit met technische problemen, vorige week werd hij derde achter het Mercedes-duo Hamilton en Valtteri Bottas. Bottas is ook WK-leider, voor regerend wereldkampioen Hamilton.

Lees ook: Max Verstappen: Mercedes is op elk circuit snel

Regenkoningen
Waar Verstappen in het verleden goed uit de verf kwam in regenraces, bijvoorbeeld in Brazilië en Duitsland, hoeft de voorspelde regen op vrijdag en zondag in Hongarije niet in zijn voordeel te werken. "Vorige week hebben we gezien dat Mercedes ook in de regen haar zaakjes goed op orde heeft. Je zag hoeveel grip en tractie Hamilton in de regen had. Verstappen wordt een 'regenkoning' genoemd, maar vlak Hamilton niet uit, want dat is ook écht een koning in de regen", aldus Maassen.

Pitlane
Pitlane is het online autosportprogramma van L1. In het programma, dat iedere donderdag vóór een grand prix verschijnt, bespreken sportverslaggever Sem Caelen en racecoureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, wordt het circuit waarop Max Verstappen in actie komt geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

De GP van Hongarije is aanstaand weekend rechtstreeks te volgen via een liveblog op 1Limburg.nl.

Bekijk hier alle afleveringen van PITLANE

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen