Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpopdrama: verdachte jaar na dato voor rechter

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 15:10

De rechtbank in Maastricht buigt zich op vrijdag 5 juli tijdens een niet-inhoudelijke zitting voor het eerst over een dodelijke aanrijding na afloop van Pinkpop op 18 juni vorig jaar.

Daarbij werd een groep festivalgangers op de Mensheggerweg in Landgraaf bij de uitgang van een camping aangereden.

Dode en gewonden
Een 35-jarige man uit Heerlen overleed ter plekke, drie anderen raakten zwaargewond. De verdachte van de dodelijke aanrijding, een 35-jarige man uit Heerlen, reed na het ongeval door. Later die dag gaf hij zich aan bij de politie in Amsterdam. De gewonden waren een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen.

Lees ook: Chauffeur Pinkpopdrama reed tweemaal langs groep

Twintig rechercheurs
De vier slachtoffers hadden het driedaagse popfestival Pinkpop bezocht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is onduidelijk. De politie onderzocht de zaak met twintig rechercheurs. Het Openbaar Ministerie verdenkt "de man van het veroorzaken van een verkeersongeval, waarbij één persoon om het leven is gekomen en meerdere personen zwaar lichamelijk letsel hebben opgelopen".

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen