Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpopdrama-proces wankelt: advocaat legt verdediging neer

Geplaatst opdonderdag 12 augustus 2021 - 6:00

Danny S. (38) verschijnt donderdag voor het Hof in Den Bosch, maar de veroorzaker van het Pinkpopdrama doet dat zonder advocaat. Zijn voormalig raadsman heeft de verdediging neergelegd.

Dat bevestigt de bewuste advocaat, Raimon Maessen, tegenover L1.

Lees ook: Veroorzaker Pinkpopdrama krijgt taakstraf van 120 uur

Zonder advocaat
De breuk tussen Danny en Maessen zet het hoger beroep in Den Bosch op de tocht. Het staat Danny vrij om zijn proces zonder advocaat te doorlopen, maar in zaken van deze omvang wordt doorgaans door betrokken rechters verzocht tóch juridische bijstand te zoeken. Officieel gaat het proces donderdag van start. Danny moet dan aangeven of hij de juridische strijd echt alleen wil voeren.

Dodelijk ongeluk
Dat de zaak op dit punt is beland, is opvallend. Danny had immers weinig te klagen over zijn straf in eerste aanleg. Justitie eiste in de zomer van 2020 anderhalf jaar gevangenisstraf en een rijontzegging van vijf jaar tegen Danny, die na Pinkpop 2018 meerdere festivalgangers aanreed en daarbij zelfs iemand dodelijk verwondde. Drie anderen hielden blijvend letsel over aan het ongeval.

De rechter besloot anders en veroordeelde de Heerlense dertiger 'slechts' tot een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van zes maanden. Het grote verschil tussen eis en vonnis was voor justitie reden om hoger beroep in te stellen.

Lees ook: Chauffeur Pinkpopdrama: 'Ik heb ze niet gezien'

Moverende redenen
Advocaat Maessen wil niet ingaan op het beëindigen van zijn bijstand aan Danny. "Ik heb die beslissing genomen om voor mij moverende redenen, meer wil ik daar niet over kwijt. Dit is iets tussen mij en mijn voormalig cliënt." Het proces begint donderdagmorgen om 9:00 uur. Vrijwel alle slachtoffers volgen de zitting via een videoverbinding.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen