Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpopdrama-proces wankelt: advocaat legt verdediging neer

Geplaatst opdonderdag 12 augustus 2021 - 6:00

Danny S. (38) verschijnt donderdag voor het Hof in Den Bosch, maar de veroorzaker van het Pinkpopdrama doet dat zonder advocaat. Zijn voormalig raadsman heeft de verdediging neergelegd.

Dat bevestigt de bewuste advocaat, Raimon Maessen, tegenover L1.

Lees ook: Veroorzaker Pinkpopdrama krijgt taakstraf van 120 uur

Zonder advocaat
De breuk tussen Danny en Maessen zet het hoger beroep in Den Bosch op de tocht. Het staat Danny vrij om zijn proces zonder advocaat te doorlopen, maar in zaken van deze omvang wordt doorgaans door betrokken rechters verzocht tóch juridische bijstand te zoeken. Officieel gaat het proces donderdag van start. Danny moet dan aangeven of hij de juridische strijd echt alleen wil voeren.

Dodelijk ongeluk
Dat de zaak op dit punt is beland, is opvallend. Danny had immers weinig te klagen over zijn straf in eerste aanleg. Justitie eiste in de zomer van 2020 anderhalf jaar gevangenisstraf en een rijontzegging van vijf jaar tegen Danny, die na Pinkpop 2018 meerdere festivalgangers aanreed en daarbij zelfs iemand dodelijk verwondde. Drie anderen hielden blijvend letsel over aan het ongeval.

De rechter besloot anders en veroordeelde de Heerlense dertiger 'slechts' tot een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van zes maanden. Het grote verschil tussen eis en vonnis was voor justitie reden om hoger beroep in te stellen.

Lees ook: Chauffeur Pinkpopdrama: 'Ik heb ze niet gezien'

Moverende redenen
Advocaat Maessen wil niet ingaan op het beëindigen van zijn bijstand aan Danny. "Ik heb die beslissing genomen om voor mij moverende redenen, meer wil ik daar niet over kwijt. Dit is iets tussen mij en mijn voormalig cliënt." Het proces begint donderdagmorgen om 9:00 uur. Vrijwel alle slachtoffers volgen de zitting via een videoverbinding.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen