Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop-zondag: konijn uit hoge hoed is Lionel Richie

Geplaatst opwoensdag 17 februari 2016 - 13:23

De grote finale van Pinkpop op zondag 12 juni was met de komst van ex-Beatle Paul McCartney al een verrassing van formaat.

Maar dat 'Sir Paul' in zijn kielzog nu ook nog Lionel Richie meeneemt is toch wel hét konijn dat uit de hoge hoed getoverd wordt. Hiermee zijn 46 van de 58 namen van Pinkpop 2016 bekend.

Bekijk hier de line-up voor vrijdag.
Bekijk hier de line-up voor zaterdag.

Lionel Richie, de voormalig leadzanger van de Amerikaanse groep The Commodores, heeft dezelfde agent als McCartney en daarom is het niet eens zo vreemd dat hij ook gecontracteerd is. Wellicht niet de eerste keuze van de jonge Pinkpop-liefhebbers maar met eerst Richie en aansluitend McCartney staat zondagavond in Landgraaf wel een stuk muziekgeschiedenis op het podium.

Jan Smeets liet weken geleden doorschemeren dat er nog een grote naam zou komen en dat is Lionel Richie die in de periode van Pinkpop in Engeland tal van nu al uitverkochte shows geeft. Het vrouwelijk publiek wordt dan weer op haar wenken bediend door jonge zwijmelzangers als Tom Odell, Douwe Bob, John Newman en de Noorse DJ Kygo – een adept van Avicii – die er een strakke portie dance tegenaan gooit.

Ook opvallend: oudgediende Skunk Anansie en een van de belangrijkste bands in België: indierockgroep Balthazar.

Zondag 12 juni (13:30 – 23:30 uur)
Paul McCartney, Lionel Richie, Kygo, John Newman, Douwe Bob, Skunk Anansie, Bring Me The Horizon, All Time Low, Tom Odell, Balthazar, Vintage Trouble, Jamie Lawson, St. Paul & The Broken Bones, DJ’s Waxfiend & Prime/Sevn Alias/Broederliefde, Graveyard, The London Souls, Slaves.

Lees hier meer over Pinkpop.

Interview met Jan Smeets.

Bekijk bij Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad een tijdlijn over Pinkpop door de jaren heen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Foo Fighters eerste headliner Pinkpop 2015
Robbie Williams terug op Pinkpop
Pinkpop 2015 is 24 uur per dag op televisie
Recordhouder Anouk voor zesde keer naar Pinkpop
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen