Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop zegt Pinksteren vaarwel

Geplaatst opwoensdag 2 januari 2019 - 18:05

De traditie dat Pinkpop op Pinksteren wordt gehouden, wordt de komende tien jaar vaarwel gezegd.

Dat vertelde festivalbaas Jan Smeets woensdag in L1mburg Centraal.

Te vroeg
De kerkelijke hoogtijdagen vallen volgens hem de komende jaren te vroeg in het jaar om een goed programma neer te kunnen zetten. Bovendien wordt in die periode in de VS het grote festival Bonnaroo gehouden, waardoor het volgens Smeets ondoenlijk wordt om in dat weekeinde grote namen naar Limburg te halen.

De jubileumeditie dit jaar wordt wel nog gewoon gehouden in het traditionele Pinksterweekeinde van 8 juni.

Reddende Earring
Voor de vijftigste editie van Pinkpop is Jan Smeets in gesprek met Rowwen Hèze en Golden Earring. Vooral Golden Earring zou een toepasselijke toevoeging zijn. Niet alleen stond de Haagse band ook op het podium van de allereerste Pinkpop in 1970, ze redden het festival die dag door hun geluidsinstallatie voor een zacht prijsje te verhuren.

Hagenezen
De installatie die de organisatie zelf had gehuurd bleek namelijk niet geschikt voor een festival, en die van Golden Earring wel. Daarna stonden de Hagenezen ook in 1977 op het Geleense Pinkpop-podium om in 2005 terug te keren naar hetzelfde festival in Landgraaf.

Rowwen Hèze
Voor Rowwen Hèze zou het de vijfde keer zijn dat ze op het podium staan. De band van Jack Poels was ook in 1992, 1999, 2005 en 2009 te zien op Pinkpop.

Fleetwoord Mac en Mt. Atlas
Artiesten die hoe dan ook in het weekend van 8, 9 en 10 juni in Landgraaf te zien zijn, zijn onder meer Fleetwood Mac, Tenacious D, George Ezra en Mumford and Sons. Het festival wordt geopend door Mt. Atlas uit Heerlen, de winnaar van de jaarlijkse bandjeswedstrijd Nu of Nooit.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen