Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Pinkpop zegt Pinksteren vaarwel

Geplaatst opwoensdag 2 januari 2019 - 18:05

De traditie dat Pinkpop op Pinksteren wordt gehouden, wordt de komende tien jaar vaarwel gezegd.

Dat vertelde festivalbaas Jan Smeets woensdag in L1mburg Centraal.

Te vroeg
De kerkelijke hoogtijdagen vallen volgens hem de komende jaren te vroeg in het jaar om een goed programma neer te kunnen zetten. Bovendien wordt in die periode in de VS het grote festival Bonnaroo gehouden, waardoor het volgens Smeets ondoenlijk wordt om in dat weekeinde grote namen naar Limburg te halen.

De jubileumeditie dit jaar wordt wel nog gewoon gehouden in het traditionele Pinksterweekeinde van 8 juni.

Reddende Earring
Voor de vijftigste editie van Pinkpop is Jan Smeets in gesprek met Rowwen Hèze en Golden Earring. Vooral Golden Earring zou een toepasselijke toevoeging zijn. Niet alleen stond de Haagse band ook op het podium van de allereerste Pinkpop in 1970, ze redden het festival die dag door hun geluidsinstallatie voor een zacht prijsje te verhuren.

Hagenezen
De installatie die de organisatie zelf had gehuurd bleek namelijk niet geschikt voor een festival, en die van Golden Earring wel. Daarna stonden de Hagenezen ook in 1977 op het Geleense Pinkpop-podium om in 2005 terug te keren naar hetzelfde festival in Landgraaf.

Rowwen Hèze
Voor Rowwen Hèze zou het de vijfde keer zijn dat ze op het podium staan. De band van Jack Poels was ook in 1992, 1999, 2005 en 2009 te zien op Pinkpop.

Fleetwoord Mac en Mt. Atlas
Artiesten die hoe dan ook in het weekend van 8, 9 en 10 juni in Landgraaf te zien zijn, zijn onder meer Fleetwood Mac, Tenacious D, George Ezra en Mumford and Sons. Het festival wordt geopend door Mt. Atlas uit Heerlen, de winnaar van de jaarlijkse bandjeswedstrijd Nu of Nooit.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen