Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop zegt Pinksteren vaarwel

Geplaatst opwoensdag 2 januari 2019 - 18:05

De traditie dat Pinkpop op Pinksteren wordt gehouden, wordt de komende tien jaar vaarwel gezegd.

Dat vertelde festivalbaas Jan Smeets woensdag in L1mburg Centraal.

Te vroeg
De kerkelijke hoogtijdagen vallen volgens hem de komende jaren te vroeg in het jaar om een goed programma neer te kunnen zetten. Bovendien wordt in die periode in de VS het grote festival Bonnaroo gehouden, waardoor het volgens Smeets ondoenlijk wordt om in dat weekeinde grote namen naar Limburg te halen.

De jubileumeditie dit jaar wordt wel nog gewoon gehouden in het traditionele Pinksterweekeinde van 8 juni.

Reddende Earring
Voor de vijftigste editie van Pinkpop is Jan Smeets in gesprek met Rowwen Hèze en Golden Earring. Vooral Golden Earring zou een toepasselijke toevoeging zijn. Niet alleen stond de Haagse band ook op het podium van de allereerste Pinkpop in 1970, ze redden het festival die dag door hun geluidsinstallatie voor een zacht prijsje te verhuren.

Hagenezen
De installatie die de organisatie zelf had gehuurd bleek namelijk niet geschikt voor een festival, en die van Golden Earring wel. Daarna stonden de Hagenezen ook in 1977 op het Geleense Pinkpop-podium om in 2005 terug te keren naar hetzelfde festival in Landgraaf.

Rowwen Hèze
Voor Rowwen Hèze zou het de vijfde keer zijn dat ze op het podium staan. De band van Jack Poels was ook in 1992, 1999, 2005 en 2009 te zien op Pinkpop.

Fleetwoord Mac en Mt. Atlas
Artiesten die hoe dan ook in het weekend van 8, 9 en 10 juni in Landgraaf te zien zijn, zijn onder meer Fleetwood Mac, Tenacious D, George Ezra en Mumford and Sons. Het festival wordt geopend door Mt. Atlas uit Heerlen, de winnaar van de jaarlijkse bandjeswedstrijd Nu of Nooit.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen