Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop wil komend jaar apart podium voor dance

Geplaatst opwoensdag 1 november 2017 - 13:00

Pinkpopbaas Jan Smeets overweegt een eigen dance-podium voor de komende editie van Pinkpop.

Vast staat in ieder geval dat het een overdekte ruimte moet worden voor dance-acts, zegt Smeets tegen festivalblog Festileaks.

Tot middernacht
Een aparte ruimte voor dance-acts is ook belangrijk omdat zulke optredens met vaak spectaculaire lichtshows in het donker het best tot hun recht komen. En aangezien Pinkpop geen vergunning heeft voor na middernacht, ontkomt het festival dus niet aan een overdekte dance-hall.

Veel andere festivals hebben al aparte podia waar dancemuziek geprogrammeerd staat. Pukkelpop in Hasselt en Lowlands in Biddinghuizen gooien er al jaren hoge ogen mee.

Door elkaar
Alhoewel op Pinkpop al jaren dance-acts te zien en te beluisteren zijn, worden die tot nog toe op dezelfde podia geprogrammeerd als bijvoorbeeld rockbands. Zo stond afgelopen jaar de wereldberoemde dj Martin Garrix op hetzelfde podium als waar een dag later punkband Green Day zou spelen.

Het idee voor het aparte dancepodium deed Smeets afgelopen jaar op in Berlijn, bij een bezoek aan Lollapalooza Berlin.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen