Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Pinkpop voorziet bezwaar uit buurt tegen vierde dag

Geplaatst opmaandag 18 juni 2018 - 5:51

Jan Smeets verwacht dat er protesten zullen komen van omwonenden van Megaland als Pinkpop een dag langer gaat duren.

"Die protesten van burgers zullen er zeker komen. Dat is vrijwel standaard in dit soort gevallen", denkt Smeets.

Vergunning
Om een extra dag mogelijk te maken, moet de vergunning worden gewijzigd. De gemeente Landgraaf bekijkt op dit moment de mogelijkheden om een extra festivaldag mogelijk te maken tijdens de jubileumeditie van volgend jaar. Die vraag is gesteld door boekingskantoor Mojo Concerts, dat de programmering van Pinkpop regelt.

Lees ook: Pinkpop in 2019 mogelijk langer dan drie dagen

Meer headliners
Er dienen zich vaak meer dan drie potentiële headliners aan die alleen willen komen als ze mogen afsluiten. Mojo wil die artiesten graag een plek geven, dus daarom zou een extra dag welkom zijn.

Volwaardige dag
Toch houdt ook Jan Smeets een slag om de arm: "Ik wil er alleen aan beginnen als er een echt volwaardige festivaldag van gemaakt kan worden. Er moeten dus voldoende attractieve bands beschikbaar zijn. Iedereen denkt dat een extra dag per definitie zal slagen, maar ik heb in het buitenland gezien dat zoiets ook wel eens helemaal de mist in kan gaan omdat de bezoekersaantal achterbleven."

Lees ook: Pinkpop liep Queens of the Stone Age en Nick Cave mis

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen