Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop voorziet bezwaar uit buurt tegen vierde dag

Geplaatst opmaandag 18 juni 2018 - 5:51

Jan Smeets verwacht dat er protesten zullen komen van omwonenden van Megaland als Pinkpop een dag langer gaat duren.

"Die protesten van burgers zullen er zeker komen. Dat is vrijwel standaard in dit soort gevallen", denkt Smeets.

Vergunning
Om een extra dag mogelijk te maken, moet de vergunning worden gewijzigd. De gemeente Landgraaf bekijkt op dit moment de mogelijkheden om een extra festivaldag mogelijk te maken tijdens de jubileumeditie van volgend jaar. Die vraag is gesteld door boekingskantoor Mojo Concerts, dat de programmering van Pinkpop regelt.

Lees ook: Pinkpop in 2019 mogelijk langer dan drie dagen

Meer headliners
Er dienen zich vaak meer dan drie potentiële headliners aan die alleen willen komen als ze mogen afsluiten. Mojo wil die artiesten graag een plek geven, dus daarom zou een extra dag welkom zijn.

Volwaardige dag
Toch houdt ook Jan Smeets een slag om de arm: "Ik wil er alleen aan beginnen als er een echt volwaardige festivaldag van gemaakt kan worden. Er moeten dus voldoende attractieve bands beschikbaar zijn. Iedereen denkt dat een extra dag per definitie zal slagen, maar ik heb in het buitenland gezien dat zoiets ook wel eens helemaal de mist in kan gaan omdat de bezoekersaantal achterbleven."

Lees ook: Pinkpop liep Queens of the Stone Age en Nick Cave mis

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen