Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop trapt af met 'gedroomde headliner'

Geplaatst opvrijdag 15 juni 2018 - 6:28

Pinkpop begint de 49e editie meteen goed. Pearl Jam, volgens de organisatie "de gedroomde headliner" sluit vrijdag de eerste festivaldag af.

Pearl Jam is geen onbekende van Pinkpop. Twee keer eerder stond de Amerikaanse rockband op het Limburgse festival, in 1992 en in 2000.

Camerakraan
Het eerste optreden van de band, waarbij zanger Eddie Vedder vanaf een camerakraan in het publiek dook, werd door 'Mr Pinkpop' Jan Smeets bestempeld tot het meest legendarische Pinkpop-moment. Voordat Vedder en co het hoofdpodium betreden, is het de beurt aan Snowpatrol, BLØF en Lil’Kleine. Op het North Stage, voorheen bekend als 3FM Stage, staan vrijdag Jess Glynne, Oh Wonder en The Offspring.

De Tent
Traditiegetrouw wordt Pinkpop geopend door de winnaar van de regionale bandwedstrijd Nu of Nooit. Dit keer is die eer aan de 'psychedelische fuzzband' Walden. Ook The Last Internationale, Blaudzun en Oliver Heldens staan vrijdag in de tent.

Pinkpop vindt voor de zesde keer niet tijdens het pinksterweekeinde plaats. Sinds 2008 vindt het festival soms later plaats als Pinksteren vroeg valt en er geen goed programma gemaakt kan worden omdat veel bands nog niet toeren langs de Europese festivals. De 49e editie van Pinkpop vindt vier weken na Pinksteren plaats.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen