Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop-taper opgespoord na zoektocht

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2020 - 16:40

Vorige week startte L1 een zoektocht naar een man die tijdens Pinkpop 1970 geluidsopnames staat te maken. De man is te zien op een fotoserie die onlangs werd gedigitaliseerd.

Het viel Pinkpopfotograaf en -filmer Ruud van Wersch op dat er een wit elektriciteitskabeltje loopt van het kantoor van de parkbeheerder naar de man op de eerste rij.

Geluidsopname
Van Wersch trok daaruit de conclusie dat deze man wellicht bezig was met het maken van een geluidsopname van die allereerste Pinkpop. Van dat eerste pinkpopjaar bestaan er alleen foto's én filmbeelden zonder geluid.

Getraceerd
Een vriend van de desbetreffende man herkende zichzelf op de foto een stukje verderop. Hij wist ook te melden wie de mysterieuze man met het opnameapparaat is. Van Wersch zocht daarop contact met beiden. Helaas is de man in kwestie vanwege gezondheidsredenen niet bereikbaar, maar Van Wersch heeft wel zijn contactgegevens.

De grote vraag is natuurlijk of de geluidsbandjes van destijds bewaard zijn gebleven. De zoektocht wordt dus nog vervolgd...

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen