Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop-taper opgespoord na zoektocht

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2020 - 16:40

Vorige week startte L1 een zoektocht naar een man die tijdens Pinkpop 1970 geluidsopnames staat te maken. De man is te zien op een fotoserie die onlangs werd gedigitaliseerd.

Het viel Pinkpopfotograaf en -filmer Ruud van Wersch op dat er een wit elektriciteitskabeltje loopt van het kantoor van de parkbeheerder naar de man op de eerste rij.

Geluidsopname
Van Wersch trok daaruit de conclusie dat deze man wellicht bezig was met het maken van een geluidsopname van die allereerste Pinkpop. Van dat eerste pinkpopjaar bestaan er alleen foto's én filmbeelden zonder geluid.

Getraceerd
Een vriend van de desbetreffende man herkende zichzelf op de foto een stukje verderop. Hij wist ook te melden wie de mysterieuze man met het opnameapparaat is. Van Wersch zocht daarop contact met beiden. Helaas is de man in kwestie vanwege gezondheidsredenen niet bereikbaar, maar Van Wersch heeft wel zijn contactgegevens.

De grote vraag is natuurlijk of de geluidsbandjes van destijds bewaard zijn gebleven. De zoektocht wordt dus nog vervolgd...

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen