Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop-taper opgespoord na zoektocht

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2020 - 16:40

Vorige week startte L1 een zoektocht naar een man die tijdens Pinkpop 1970 geluidsopnames staat te maken. De man is te zien op een fotoserie die onlangs werd gedigitaliseerd.

Het viel Pinkpopfotograaf en -filmer Ruud van Wersch op dat er een wit elektriciteitskabeltje loopt van het kantoor van de parkbeheerder naar de man op de eerste rij.

Geluidsopname
Van Wersch trok daaruit de conclusie dat deze man wellicht bezig was met het maken van een geluidsopname van die allereerste Pinkpop. Van dat eerste pinkpopjaar bestaan er alleen foto's én filmbeelden zonder geluid.

Getraceerd
Een vriend van de desbetreffende man herkende zichzelf op de foto een stukje verderop. Hij wist ook te melden wie de mysterieuze man met het opnameapparaat is. Van Wersch zocht daarop contact met beiden. Helaas is de man in kwestie vanwege gezondheidsredenen niet bereikbaar, maar Van Wersch heeft wel zijn contactgegevens.

De grote vraag is natuurlijk of de geluidsbandjes van destijds bewaard zijn gebleven. De zoektocht wordt dus nog vervolgd...

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen