Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Pinkpop schrapt verbod op partytenten na protest

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 16:03

De Pinkpop-organisatie is teruggekomen op het besluit om partytenten te verbieden op de festivalcampings.

In de aangescherpte regels voor de editie van dit jaar stond te lezen dat er voortaan geen partytenten meer mogen worden opgezet op de campings.

Rukwinden
Reden daarvoor was volgens de organisatie de veiligheid. In het verleden is het namelijk voorgekomen dat partytenten door rukwinden werden meegenomen, en over het campingterrein werden geblazen.

Traditie
Om mogelijke ongelukken te voorkomen werd dit jaar een verbod afgekondigd, maar dat oogstte een storm van protest. Voor veel mensen die in een grotere groep naar een festival gaan, is de partytent traditioneel de plek waar 's ochtends gezellig samen wordt ontbeten en 's avonds een laatste blikje lauw bier wordt gedronken alvorens weg te kruipen in de slaapzak. Bovendien zijn de partytenten duidelijke herkenningspunten op de campings, die zonder de overkappingen lijken op een eindeloze zee van tentjes.

Lees ook: Pinkpopgangers woest over nieuwe festivalregels

Festivalkit
Ook werd er geklaagd dat het verbod pas één week voor het festival bekend werd gemaakt. Veel mensen hadden toen hun inkopen voor het festival al gedaan. Inclusief partytent.

Rugzakken
De organisatie is na de kritiek teruggekomen op haar besluit, maar wel onder voorwaarden. Zo mogen de partytenten niet groter zijn dan 3 bij 3 meter, en moeten ze goed met haringen en scheerlijnen kunnen worden vastgezet. Het verbod op rugzakken groter dan een A4'tje op het festivalterrein blijft wel gehandhaafd, laat de organisatie weten.

Nu weer zin in Pinkpop? Kom in de juiste Pinkpopstemming met het Jan Smeets-soundboard!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen