Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop schrapt verbod op partytenten na protest

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 16:03

De Pinkpop-organisatie is teruggekomen op het besluit om partytenten te verbieden op de festivalcampings.

In de aangescherpte regels voor de editie van dit jaar stond te lezen dat er voortaan geen partytenten meer mogen worden opgezet op de campings.

Rukwinden
Reden daarvoor was volgens de organisatie de veiligheid. In het verleden is het namelijk voorgekomen dat partytenten door rukwinden werden meegenomen, en over het campingterrein werden geblazen.

Traditie
Om mogelijke ongelukken te voorkomen werd dit jaar een verbod afgekondigd, maar dat oogstte een storm van protest. Voor veel mensen die in een grotere groep naar een festival gaan, is de partytent traditioneel de plek waar 's ochtends gezellig samen wordt ontbeten en 's avonds een laatste blikje lauw bier wordt gedronken alvorens weg te kruipen in de slaapzak. Bovendien zijn de partytenten duidelijke herkenningspunten op de campings, die zonder de overkappingen lijken op een eindeloze zee van tentjes.

Lees ook: Pinkpopgangers woest over nieuwe festivalregels

Festivalkit
Ook werd er geklaagd dat het verbod pas één week voor het festival bekend werd gemaakt. Veel mensen hadden toen hun inkopen voor het festival al gedaan. Inclusief partytent.

Rugzakken
De organisatie is na de kritiek teruggekomen op haar besluit, maar wel onder voorwaarden. Zo mogen de partytenten niet groter zijn dan 3 bij 3 meter, en moeten ze goed met haringen en scheerlijnen kunnen worden vastgezet. Het verbod op rugzakken groter dan een A4'tje op het festivalterrein blijft wel gehandhaafd, laat de organisatie weten.

Nu weer zin in Pinkpop? Kom in de juiste Pinkpopstemming met het Jan Smeets-soundboard!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen