Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Pinkpop schrapt verbod op partytenten na protest

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 16:03

De Pinkpop-organisatie is teruggekomen op het besluit om partytenten te verbieden op de festivalcampings.

In de aangescherpte regels voor de editie van dit jaar stond te lezen dat er voortaan geen partytenten meer mogen worden opgezet op de campings.

Rukwinden
Reden daarvoor was volgens de organisatie de veiligheid. In het verleden is het namelijk voorgekomen dat partytenten door rukwinden werden meegenomen, en over het campingterrein werden geblazen.

Traditie
Om mogelijke ongelukken te voorkomen werd dit jaar een verbod afgekondigd, maar dat oogstte een storm van protest. Voor veel mensen die in een grotere groep naar een festival gaan, is de partytent traditioneel de plek waar 's ochtends gezellig samen wordt ontbeten en 's avonds een laatste blikje lauw bier wordt gedronken alvorens weg te kruipen in de slaapzak. Bovendien zijn de partytenten duidelijke herkenningspunten op de campings, die zonder de overkappingen lijken op een eindeloze zee van tentjes.

Lees ook: Pinkpopgangers woest over nieuwe festivalregels

Festivalkit
Ook werd er geklaagd dat het verbod pas één week voor het festival bekend werd gemaakt. Veel mensen hadden toen hun inkopen voor het festival al gedaan. Inclusief partytent.

Rugzakken
De organisatie is na de kritiek teruggekomen op haar besluit, maar wel onder voorwaarden. Zo mogen de partytenten niet groter zijn dan 3 bij 3 meter, en moeten ze goed met haringen en scheerlijnen kunnen worden vastgezet. Het verbod op rugzakken groter dan een A4'tje op het festivalterrein blijft wel gehandhaafd, laat de organisatie weten.

Nu weer zin in Pinkpop? Kom in de juiste Pinkpopstemming met het Jan Smeets-soundboard!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen