Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop-recensie Rammstein: 'Vertrouwde pyroshow'

Geplaatst opzondag 12 juni 2016 - 0:10

Du! Du hast! Du Hast Mich! Een hele festivalwei die het luidkeels zingt, terwijl zanger Till Lindemann zwijgt en gretig over de massa uitkijkt.

Ja, Rammstein staat weer op Pinkpop en doet wat iedereen verwacht van de Duitse shockrockers. Een concert met onverbiddelijke industrial metal verpakt in een mega pyrotheatershow.

Vuurstunts
De Duitsers doen eigenlijk al jaren hetzelfde. Toch verveelt het nooit. Bovendien weten ze elke tour weer iets nieuws aan de soms meest onwaarschijnlijke vuurstunts toe te voegen. Begon het ooit met een brandende jas bij het lied Rammstein en vuurvleugels bij Engel.

Bompak
Anno 2016 schieten gitaren vuur, knalt er vuurwerk vanaf de armen van de gitaristen Paul Landers en Richard Kruspe, heeft zanger Lindemann bij Keine Lust een ‘bompak’ en schiet hij aan het einde van Du Hast met een pistool vuurpijlen af die zorgen voor een kettingreactie van rondschietend vuurwerk boven de hoofden van het publiek. Alom spektakel dus.

Staalkaart
En muzikaal? Van dik hout zaagt men planken uiteraard. Meedogenloze metal. Een staalkaart van wat het zestal aan repertoire heeft opgebouwd. Van de geijkte hits Feuer Frei!, Ich Will en Reise Reise naar jonge meedeiners als Ich Tu Dir Weh of de oudjes als Seemann. Het is veel te veel om een show van anderhalf uur te stoppen; dus worden er zeker singles gemist, maar niemand die ontevredenheid naar huis of de festivalcamping zal gaan na dit vurige geweld.

Lees hier nog veel meer recensies van optredens tijdens Pinkpop 2016!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pinkpop-recensie Gary Clark Jr.: 'Meestergitarist'
Pinkpop-recensie Sara Hartman: 'Dansbaar niemendalletje'
Pinkpop-recensie Years & Years: 'Meevaller van de dag'
Pinkpop-recensie One OK Rock: 'Kauwgomballenmetal'
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen