Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop-recensie Parquet Courts: 'De misfits van Pinkpop'

Geplaatst opzaterdag 11 juni 2016 - 18:06

Vijf minuten voor aanvang van het concert van Parquet Courts is Stage 4 nog opvallend leeg.

Pinkpop loopt blijkbaar niet warm voor deze band, die door velen vooraf al als een misfit werd gezien in de line-up.

Onaangepaste sound
De tegendraadse New Yorkers passen met hun onaangepaste sound beter op experimentelere festivals zoals Best Kept Secret of Down The Rabbit Hole, zo werd beweerd. Uiteindelijk staat de tent, als Parquet Courts nog wat restvolk op vakkundige wijze heeft weggejaagd met een minutenlange psychedelische jamsessie tijdens de openingstrack, halfvol. De liefhebbers, zeg maar.

Warmdraaien
En die zien een Parquet Courts dat weliswaar even moet warmdraaien, maar met name in het tweede deel van de set zich het vuur uit de sloffen speelt. Dat kan op veel waardering rekenen bij de overgebleven harde kern, al werkt het geluid niet mee. Na vijftig minuten – Parquet Courts stond voor een uur geboekt – houden de misfits van Pinkpop het voor gezien.

Alsof ze willen zeggen: pik de laatste liedjes van James Morrison nog effe gauw mee op de Main Stage. Die hoort hier namelijk wél.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Pinkpop-recensie Gary Clark Jr.: 'Meestergitarist'
Pinkpop-recensie Sara Hartman: 'Dansbaar niemendalletje'
Pinkpop-recensie Years & Years: 'Meevaller van de dag'
Pinkpop-recensie One OK Rock: 'Kauwgomballenmetal'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen