Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop-recensie Parquet Courts: 'De misfits van Pinkpop'

Geplaatst opzaterdag 11 juni 2016 - 18:06

Vijf minuten voor aanvang van het concert van Parquet Courts is Stage 4 nog opvallend leeg.

Pinkpop loopt blijkbaar niet warm voor deze band, die door velen vooraf al als een misfit werd gezien in de line-up.

Onaangepaste sound
De tegendraadse New Yorkers passen met hun onaangepaste sound beter op experimentelere festivals zoals Best Kept Secret of Down The Rabbit Hole, zo werd beweerd. Uiteindelijk staat de tent, als Parquet Courts nog wat restvolk op vakkundige wijze heeft weggejaagd met een minutenlange psychedelische jamsessie tijdens de openingstrack, halfvol. De liefhebbers, zeg maar.

Warmdraaien
En die zien een Parquet Courts dat weliswaar even moet warmdraaien, maar met name in het tweede deel van de set zich het vuur uit de sloffen speelt. Dat kan op veel waardering rekenen bij de overgebleven harde kern, al werkt het geluid niet mee. Na vijftig minuten – Parquet Courts stond voor een uur geboekt – houden de misfits van Pinkpop het voor gezien.

Alsof ze willen zeggen: pik de laatste liedjes van James Morrison nog effe gauw mee op de Main Stage. Die hoort hier namelijk wél.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pinkpop-recensie Gary Clark Jr.: 'Meestergitarist'
Pinkpop-recensie Sara Hartman: 'Dansbaar niemendalletje'
Pinkpop-recensie Years & Years: 'Meevaller van de dag'
Pinkpop-recensie One OK Rock: 'Kauwgomballenmetal'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen