Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop-recensie One OK Rock: 'Kauwgomballenmetal'

Geplaatst opvrijdag 10 juni 2016 - 21:32

Voor het eerst in de geschiedenis van Pinkpop: een Japanse band op het festivalpodium.

En wat voor één. One OK Rock heeft de looks van een boyband en brengt een potje kauwgomballenmetal van heb ik jou daar. Wat dat inhoudt? Eigenlijk alles: van über-Amerikaanse kwijlerige rockballads tot en met keiharde metalcore. Tja.

Fans
Die muzikale uitersten maken de fans niets uit. In thuisland Japan is de band mega. En ook hier in Nederland blijkt de groep een flinke schare fans te hebben, want de kleine tent van Stage 4 puilt uit. Die fans en andere nieuwsgierigen worden getrakteerd op een uurtje rock die alle kanten op gaat.

Crowdsurfing
Muzikaal niet hoogdravend, doorspekt met alle
rockclichés die maar te bedenken zijn, maar wel zo enorm retestrak en met een onnavolgbare overgave (zijn die jongens ADHD’ers?) gebracht. En het publiek gaat er helemaal in mee: ze gaan wild met ballonnen, er zijn moshpits en circlepits te over en de band roept het publiek op tot crowdsurfing. Verrassend geinig.

Wil je geen minuut missen? Volg dan ons Pinkpop-liveblog!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Pinkpop-recensie Gary Clark Jr.: 'Meestergitarist'
Pinkpop-recensie Sara Hartman: 'Dansbaar niemendalletje'
Pinkpop-recensie Years & Years: 'Meevaller van de dag'
Pinkpop-recensie Sore Losers: 'Niet lullen maar poetsen'
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen