Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop-recensie: Nothing But Thieves: 'Publiekslieveling'

Geplaatst opzaterdag 11 juni 2016 - 20:59

Pinkpop heeft een nieuw publiekslievelingetje. De naam? Nothing But Thieves, aangenaam.

Deze Britten maken rockmuziek gemaakt voor het brede publiek. Soft en emotioneel genoeg voor de zwijmelmeisjes en toch credible en venijnig genoeg voor de rockers en muziekliefhebbers.

Overvallen
Zanger Conor Mason wordt tijdens de show overvallen door het enthousiasme. "Een jaar geleden speelden we voor het eerst in Nederland voor 200 man. En nu? Nu staan voor deze menigte op ons eerste zomerfestival van het jaar. Waauw."

Troef
Mason
is de troef van Nothing But Thieves. Hij beschikt over een falsetto die te vergelijken is met die van Jeff Buckley en Radioheads Thom Yorke. En dat geeft de stadionrock, die mede door die stem vaak doet denken aan een vroege Radiohead en Muse, net dat beetje extra.

Dromerig
Vaak dromerig, maar het vijftal schuwt het niet om er een scherpe hardrock of metalriff in te gooien. En dat alles tot groot plezier van alle toehoorders. Daarom de voorspelling: binnen twee jaar terug op een groter Pinkpop-podium.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pinkpop-recensie Gary Clark Jr.: 'Meestergitarist'
Pinkpop-recensie Sara Hartman: 'Dansbaar niemendalletje'
Pinkpop-recensie Years & Years: 'Meevaller van de dag'
Pinkpop-recensie One OK Rock: 'Kauwgomballenmetal'
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen