Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop-recensie Kygo: 'Niet zomaar een knopjesdraaier'

Geplaatst opzondag 12 juni 2016 - 19:04

De Noorse deejay Kygo heeft het slim bekeken. Hij draait iedereen een loer die hem ziet als de zoveelste knopjesdraaier die voor heel veel geld een beetje hip komt lopen doen.

De 24-jarige artiest gaat heel stilletjes zitten aan een vleugel en begint te spelen, de eerste tonen van zijn remix van Seinabo Seys Younger.

Climax
Dan staat hij op en rent richting zijn dj-booth om het nummer tot een climax te laten komen. Dat lukt zacht uitgedrukt heel aardig, zeker dankzij de vuurpijlen die omhoog schieten en de rookkanonnen die een hoeveelheid rook de lucht in spuiten waar de schoorstenen van DSM jaloers op moeten zijn. Ze zullen in een uur tijd nog heel vaak spuiten.

Astronauten
Want
Kygo maakt van zijn show een visueel spektakel, met grote schermen vol mooie visuals van bijvoorbeeld een school vissen, een gezonken schip, een woestijn en astronauten. Hij heeft als extraatje de Belgische zangeres Emma Bale (16) bereid gevonden om een moppie mee te zingen, net als Tom Odell.

Sneu
De Brit staat een half uur erna zelf in de naastgelegen tent en het is wel een beetje sneu dat hij heel wat toeschouwers afsnoept van
Kygo. Toch houdt Kygo zich meer dan goed staande, zeker als hij zijn remix van Marvin Gaye’s Sexual Healing erin gooit. Hij tekent zo voor een heel prettige show.

Dance mag dan een zeldzaamheid zijn op het hoofdpodium van Pinkpop, Kygo bewijst dat dj’s die meer doen dan alleen maar wat aan knopjes draaien deze plek absoluut verdienen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Pinkpop-recensie Gary Clark Jr.: 'Meestergitarist'
Pinkpop-recensie Sara Hartman: 'Dansbaar niemendalletje'
Pinkpop-recensie Years & Years: 'Meevaller van de dag'
Pinkpop-recensie One OK Rock: 'Kauwgomballenmetal'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen