Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop-recensie Kygo: 'Niet zomaar een knopjesdraaier'

Geplaatst opzondag 12 juni 2016 - 19:04

De Noorse deejay Kygo heeft het slim bekeken. Hij draait iedereen een loer die hem ziet als de zoveelste knopjesdraaier die voor heel veel geld een beetje hip komt lopen doen.

De 24-jarige artiest gaat heel stilletjes zitten aan een vleugel en begint te spelen, de eerste tonen van zijn remix van Seinabo Seys Younger.

Climax
Dan staat hij op en rent richting zijn dj-booth om het nummer tot een climax te laten komen. Dat lukt zacht uitgedrukt heel aardig, zeker dankzij de vuurpijlen die omhoog schieten en de rookkanonnen die een hoeveelheid rook de lucht in spuiten waar de schoorstenen van DSM jaloers op moeten zijn. Ze zullen in een uur tijd nog heel vaak spuiten.

Astronauten
Want
Kygo maakt van zijn show een visueel spektakel, met grote schermen vol mooie visuals van bijvoorbeeld een school vissen, een gezonken schip, een woestijn en astronauten. Hij heeft als extraatje de Belgische zangeres Emma Bale (16) bereid gevonden om een moppie mee te zingen, net als Tom Odell.

Sneu
De Brit staat een half uur erna zelf in de naastgelegen tent en het is wel een beetje sneu dat hij heel wat toeschouwers afsnoept van
Kygo. Toch houdt Kygo zich meer dan goed staande, zeker als hij zijn remix van Marvin Gaye’s Sexual Healing erin gooit. Hij tekent zo voor een heel prettige show.

Dance mag dan een zeldzaamheid zijn op het hoofdpodium van Pinkpop, Kygo bewijst dat dj’s die meer doen dan alleen maar wat aan knopjes draaien deze plek absoluut verdienen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Pinkpop-recensie Gary Clark Jr.: 'Meestergitarist'
Pinkpop-recensie Sara Hartman: 'Dansbaar niemendalletje'
Pinkpop-recensie Years & Years: 'Meevaller van de dag'
Pinkpop-recensie One OK Rock: 'Kauwgomballenmetal'
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen