Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop-recensie De Staat (alweer): 'Nieuwe verovering'

Geplaatst opzaterdag 11 juni 2016 - 21:15

"Ja, daar zijn we weer", zegt Torre Florim droogjes. Voor de tweede keer dit weekend bestijgt hij met zijn De Staat het podium van Pinkpop.

Na de zegetocht in de Brand Bier Stage gisteren, mogen de Nijmegenaren het nu op het 3FM-podium proberen.

Vervanger
Als vervanger van het Zweedse Ghost, waarvan de zanger met ernstige stemproblemen zit. En mocht Paul McCartney morgen uitvallen, dan weet hij nog wel een vervanger, grapt Florim halverwege de set. Hij krijgt er de lachers mee op zijn hand, maar laten we eerlijk zijn: De Staat in deze vorm kan een spot op de Main Stage met gemak aan.

Charisma
Werkelijk álles klopt aan hun show. De setlist is dik in orde, het live geluid is lekker vet, de nieuwe visuals mogen er zijn én er is die vermaledijde frontman. De reeds genoemde Torre Florim. De man die in het synoniemenboek achter het woord ‘charisma’ staat. Hij gromt, brult, zingt, stuitert, grapt en bespeelt het publiek als een bezeten volksmenner.

Draaikolk
En natúúrlijk slaagt de ‘Witch Dokter’ er aan het spetterend slot van het concert weer in om hordes mensen als een draaikolk om zich heen te laten cirkelen. Wát een show. Wát een band. De Staat verovert Pinkpop. Voor de tweede keer dit weekend. Niemand die ze dit nadoet. Kensington, zegt u? Wie?

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pinkpop-recensie Gary Clark Jr.: 'Meestergitarist'
Pinkpop-recensie Sara Hartman: 'Dansbaar niemendalletje'
Pinkpop-recensie Years & Years: 'Meevaller van de dag'
Pinkpop-recensie One OK Rock: 'Kauwgomballenmetal'
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen