Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop-opener: 'Opeens heb je een lege planning'

Geplaatst opdonderdag 23 april 2020 - 15:49

De 22-jarige singer-songwriter Elle Hollis uit Brunssum zou dit jaar Pinkpop openen, maar vanwege de coronamaatregelen gaat dat feestje niet door.

"Ja, opeens heb je een compleet lege planning", zegt de Brunssumse popdiva in spé in gesprek met L1 radio.

Extra opstapje
Tot 1 september geldt er een verbod op grote evenementen en festivals. Heel veel geplande optredens voor Elle Hollis en haar band gaan daardoor niet door. Het ergste is nog wel dat Pinkpop niet doorgaat. "Ik had me er al een beetje op voorbereid, maar die extra bevestiging komt wel hard binnen. Het is even zuur", zegt ze. "Dit was het extra opstapje naar meer geweest. Ik hoorde dus ook meteen dat alle andere festivals en optredens die ik gepland had staan niet doorgingen."

Nu of Nooit
De Brunssumse verdiende een plekje op het podium van het festival van Jan Smeets door afgelopen jaar Nu of Nooit te winnen. Ze heeft van de organisatie van het festival al te horen gekregen dat ze volgend jaar gewoon op de affiche staat. "We hebben Nu of Nooit gewonnen en de prijs is nog steeds dat we op Pinkpop mogen staan", zegt de singer-songwriter.

Nog beter
Een lege agenda betekent voor de Brunssumse dat ze vooral veel nieuwe muziek kan maken. "We gaan gewoon door met muziek maken en uitbrengen. Misschien is het volgend jaar nog beter, want we hebben nu veel meer tijd."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen