Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop naar 2022: 'Het wordt een gedenkwaardige editie'

Geplaatst opdinsdag 30 maart 2021 - 18:56

Geen Pinkpop dit jaar, maar de organisatie gaat er alles aan doen om in 2022 een fantastisch programma neer te zetten.

"Het wordt een gedenkwaardige editie. We gaan er een nog mooiere versie van maken", verzekert festivalmanager Niek Murray.

Lees ook: Pinkpop definitief verplaatst naar volgend jaar

Alternatieve datum niet haalbaar
Door de huidige coronamaatregelen is het voor de organisatie onmogelijk om in juni een Pinkpopwaardig programma neer te zetten. De 51ste editie is definitief verplaatst naar volgend jaar. Volgens Murray moest de knoop worden doorgehakt, hoe moeilijk die beslissing ook was. Juni kwam te vroeg voor het festival en de alternatieve datum in augustus was ook niet haalbaar. Ook de organisaties van internationale festivals als Rock am Ring en Rock im Park in Duitsland besloten een streep te zetten door de evenementen dit jaar.

'Pijnlijk besluit'
"We hebben serieus overwogen om het festival in augustus te laten doorgaan, maar we willen onze bezoekers een volledig en Pinkpopwaardig programma kunnen aanbieden. En we hopen dat dat in 2022 kan. Het was een moeilijk en pijnlijk besluit", legt Murray uit.

Lees ook: Pinkpop mogelijk verplaatst naar augustus

'Veel aanbod'
Het festival heeft wel al de eerste hoofdact vastgelegd: Pearl Jam. Welke internationale artiesten nog meer op 17, 18 en 19 juni 2022 op Megaland staan, is vooralsnog niet bekend. "Acts hebben nu twee jaar thuis gezeten. Dus er is veel aanbod. We gaan er alles aan doen om die twee jaar dubbel en dwars in te halen", zegt Murray. De gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe data.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen