Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop kan rampjaar aan, maar verwacht bezuinigingen

Geplaatst opzondag 14 juni 2020 - 18:06

Pinkpop-organisator Jan Smeets zegt dat het niet doorgaan van het festival dit jaar niet tot grote financiële problemen leidt.

"Wij hebben een buffer en kunnen zo'n rampjaar als dit opvangen. Maar dit betekent wel dat we voor volgend jaar kritisch moeten kijken naar waar we iets kunnen bezuinigen", zegt Smeets tegen De Telegraaf.

Lees ook: Jan Smeets: 'Pinkpop 2021 geen anderhalvemeter-festival'

Buro Pinkpop had al veel aanbetalingen gedaan aan geboekte artiesten. "Een vermogen, zoals je je kunt voorstellen. Maar dat is keurig teruggestort allemaal. Wat overblijft zijn personeels- en publiciteitskosten. We durven onszelf best financieel gezond te noemen."

'Wat zegt Rutte nou?'
Het was niet de organisatie die de editie annuleerde vanwege de corona-uitbraak. "Ik zat voor de tv toen ik Rutte hoorde mededelen dat er dit jaar geen Pinkpop zou zijn. Ik dacht: wat zegt die man nóú?!", aldus Smeets. Doordat het uiteindelijk van bovenaf opgelegd kwam er eindelijk duidelijkheid dat het festival voor het eerst sinds zijn bestaan één jaar niet zou plaatsvinden.

Smeets opgeknapt na coronavirus
Met de 75-jarige Smeets gaat het weer wat beter, nadat hij zelf ook het coronavirus onder de leden kreeg. "Ik slaap de laatste tijd goed, moet ik zeggen. Maar ik word wel wakker met de vrees: wat als Pinkpop volgend jaar ook niet doorgaat?" De godfather van het festival dat vrijdag zou beginnen is in ieder geval van plan er gewoon weer bij te zijn. "Of ik nog over mijn positie heb nagedacht toen ik in het ziekenhuis lag? Ha! Welnee, jongens.”

Lees ook: Jan Smeets positief getest op coronavirus

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen