Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop kan rampjaar aan, maar verwacht bezuinigingen

Geplaatst opzondag 14 juni 2020 - 18:06

Pinkpop-organisator Jan Smeets zegt dat het niet doorgaan van het festival dit jaar niet tot grote financiële problemen leidt.

"Wij hebben een buffer en kunnen zo'n rampjaar als dit opvangen. Maar dit betekent wel dat we voor volgend jaar kritisch moeten kijken naar waar we iets kunnen bezuinigen", zegt Smeets tegen De Telegraaf.

Lees ook: Jan Smeets: 'Pinkpop 2021 geen anderhalvemeter-festival'

Buro Pinkpop had al veel aanbetalingen gedaan aan geboekte artiesten. "Een vermogen, zoals je je kunt voorstellen. Maar dat is keurig teruggestort allemaal. Wat overblijft zijn personeels- en publiciteitskosten. We durven onszelf best financieel gezond te noemen."

'Wat zegt Rutte nou?'
Het was niet de organisatie die de editie annuleerde vanwege de corona-uitbraak. "Ik zat voor de tv toen ik Rutte hoorde mededelen dat er dit jaar geen Pinkpop zou zijn. Ik dacht: wat zegt die man nóú?!", aldus Smeets. Doordat het uiteindelijk van bovenaf opgelegd kwam er eindelijk duidelijkheid dat het festival voor het eerst sinds zijn bestaan één jaar niet zou plaatsvinden.

Smeets opgeknapt na coronavirus
Met de 75-jarige Smeets gaat het weer wat beter, nadat hij zelf ook het coronavirus onder de leden kreeg. "Ik slaap de laatste tijd goed, moet ik zeggen. Maar ik word wel wakker met de vrees: wat als Pinkpop volgend jaar ook niet doorgaat?" De godfather van het festival dat vrijdag zou beginnen is in ieder geval van plan er gewoon weer bij te zijn. "Of ik nog over mijn positie heb nagedacht toen ik in het ziekenhuis lag? Ha! Welnee, jongens.”

Lees ook: Jan Smeets positief getest op coronavirus

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen