Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinkpop boekt songfestivalwinnaar Måneskin

Geplaatst opmaandag 29 november 2021 - 9:02

Pinkpop heeft songfestivalwinnaar Måneskin toegevoegd aan de line-up voor de zaterdag.

De festivalorganisatie bevestigde maandagochtend de geruchten dat de Italiaanse rockband, winnaar van het Eurovisiesongfestival dit jaar in Rotterdam, naar Landgraaf komt.

Grote glimlach
"Met een grote glimlach voegen we, exact 200 dagen voor het festival, de Italiaanse glamrockact toe aan het Pinkpop 2022 zaterdagprogramma!" meldt Pinkpop op sociale media.

Måneskin
De rockband uit Rome werd in 2017 razend populair in eigen land door de deelname aan de televisieshow X Factor. Daarna scoorden ze hit na hit. Met Zitti e Buoni wonnen ze begin maart 2021 het Festival van San Remo, waarmee ze een ticket naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam binnensleepten.

Door de overwinning brak de Italiaanse band ook internationaal door.

Programma
Måneskin is aan het programma voor de zaterdag toegevoegd. Royal Blood, Deftones, Lost Frequencies, Ronnie Flex & The Fam, Crowded House, Courtney Barnett en Frank Carter & The Rattlesnakes waren al bekend. Pearl Jam sluit de zaterdag af.

Van 17 tot en met 19 juni 2022 zijn verder Metallica en Imagine Dragons de grote headliners.

Uitgesteld
De 51ste editie van Pinkpop kon dit jaar niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Door de toen geldende coronamaatregelen was het voor de organisatie onhaalbaar om in juni een goed programma te presenteren. Ook in 2020 moesten Pinkpopliefhebbers teleurgesteld worden.

Tickets voor de geannuleerde edities van Pinkpop 2020 en 2021 blijven geldig in 2022. De kaartverkoop is in volle gang.

Lees ook: Kaartverkoop Pinkpop: 'Mensen wachten ontwikkelingen af'

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen