Overslaan en naar de inhoud gaan

Pilots: opluchting voor de één, onmogelijk voor de ander

Geplaatst opwoensdag 7 april 2021 - 22:13

De zogeheten pilot-evenementen die het kabinet vanaf deze maand wil gaan laten plaatsvinden, vormen voor sommige organisaties hoop in bange dagen. Voor anderen is het onmogelijk om zo snel te heropenen

Landal Lommerbergen in Reuver doet bijvoorbeeld niet mee aan de pilot van de overheid waarbij de deuren weer even open mogen voor publiek. Het bungalowpark met zwemparadijs praatte in de voorbereidende gesprekken mee, maar besloot later om af te zien van deelname.

Niet eerlijk
Het park zou op zaterdag 17 april honderd mensen met een negatieve coronatest mogen toelaten in het zwembad. "We hadden graag mee willen doen, maar op basis van alle info en de complexiteit om het uit te voeren, hebben we besloten niet mee te doen", vertelt manager Marcel Glaser.

"De uitdaging zit erin dat we een bungalowpark zijn met zwembad. Het is lastig om honderd mensen te laten zwemmen terwijl er ook nog honderd andere gasten dat ook willen. Die zouden we moeten vertellen dat ze niet mogen. Dat vinden we niet oké."

Video: L1

Tijd tekort
Museum De Kantfabriek in Horst doet ook niet mee aan de pilot-evenementen met toegangstesten. Het museum staat wel op de lijst van de overheid, maar volgens voorzitter Marcella Dings is het onmogelijk om de opening in een aantal dagen voor te bereiden.

“Ik kreeg op dinsdagavond te horen dat wij vrijdag, zaterdag en zondag open mogen. Ons museum is vier maanden dicht geweest. Wij werken uitsluitend met vrijwilligers en twee dagen voorbereidingstijd is daarom te kort.” Volgens Dings had de Kantfabriek zeker meegedaan aan de proef als er meer tijd was geweest. “Maar het museum zomaar eventjes weer opengooien werkt niet. Er moet nog gepoetst worden. Ook moeten de bezoekers de tijd krijgen om zich aan te melden en een coronatest te doen.”

Plek genoeg
Slot Schaesberg gaat daarentegen wel open tijdens het pilot-evenement. Zij mogen in het weekend van tien en elf april tweehonderdvijftig mensen verwelkomen. Aryan Klein, projectdirecteur Slot Schaesberg: “Slot Schaesberg is door het ruime buitenterrein van 6 hectare goed ingericht om bezoekers te kunnen ontvangen. Deze pilot biedt ons een mooie aanloop naar hopelijk een permanente publieksopening op korte termijn.

Lichtpuntje
Ook Theater De Oranjerie in Roermond is blij dat medio april de deuren weer even mag openen. ‘We zijn een lange tijd gesloten geweest, maar dit is wel een lichtpuntje’ zegt directeur Rob Polman. Het Roermondse theater heeft volgende week 3 optredens staan. 2 muziekvoorstellingen en 1 cabaretshow.

Kaartjes kunnen worden besteld via de site. ‘Mensen krijgen dan een link voor een sneltest te doen op een speciale locatie in Roermond.’ Die gratis test mag maximaal 40 uur tevoren worden afgenomen. ‘Als mensen positief zijn mogen ze niet komen en krijgen ze het geld voor het kaartje terug.’ zegt Polman.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen