Overslaan en naar de inhoud gaan

Pilot in Peel en Maas voor opsporing criminelen

Geplaatst opmaandag 9 april 2018 - 16:13

In de gemeente Peel en Maas start binnenkort een landelijke pilot om te kijken hoe banken meer gegevens kunnen delen met overheidsdiensten om te helpen bij het opsporen van georganiseerde misdaad.

De landelijke pilot wordt gedaan door het Regionaal Expertise en Informatie Centra (RIEC).

Netwerk blootleggen
In het RIEC werken gemeentes, opsporingsinstanties, justitie en de belastingdienst samen om criminele netwerken bloot te leggen. Banken moet nu wel al verdachte transacties melden. De proef moet uitwijzen wat er nog meer mogelijk is om criminelen aan te pakken.

Rabobank
De gemeente Peel en Maas heeft zich aangemeld als testlocatie en de Rabobank gevraagd als partner. Voor gemeentes kan het interessant zijn om te weten wat het vermogen is van een hennepteler of een overzicht te hebben van de hypotheken van een verdachte partij. Dit soort informatie is nu vaak niet beschikbaar.

Ondermijning
Opsporingsdiensten en gemeentes hebben steeds meer aandacht voor de vermenging van de onder- en bovenwereld om georganiseerde criminaliteit tegen te gaan. De gemeente Peel en Maas organiseert deze week ook een symposium waarin ondermijnende criminaliteit centraal staat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen