Overslaan en naar de inhoud gaan

Pilot in Peel en Maas: thuistest via huisarts

Geplaatst opzondag 22 november 2020 - 15:07

In de gemeente Peel en Maas is een proef gestart om thuistesten op het coronavirus via de huisarts te laten lopen.

De pilot is deze week gestart. Huisarts Frank van Kemenade zegt tegen Omroep P&M dat Peel en Maas de eerste gemeente is waar op deze manier wordt gewerkt. "Deze week wordt er geëvalueerd", zegt hij tegen de lokale omroep.

Thuistesten
Van Kemenade legt uit dat het voor zieke of coronaverdachte mensen vaak moeilijk is om naar teststraten te gaan. "De GGD was vervolgens erg terughoudend om thuistesten te geven", zegt Van Kemenade. En volgens de huisarts was de drempel daarom te hoog. "Daarom zijn we in Peel en Maas deze pilot gestart. Dat patiënten via de huisarts toegang kunnen krijgen tot een thuistest. Wij bellen dan namens de patiënt met de GGD en kunnen er dan voor zorgen dat zij een dag later worden ingepland."

Evaluatie
Volgens de huisarts heeft een aantal inwoners van Peel en Maas tot dusver gebruik gemaakt van deze mogelijkheid om een thuistest te ondergaan. Deze week wordt gekeken of de thuistest door de huisarts ook op andere plekken in het land kan worden toegepast.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen