Overslaan en naar de inhoud gaan

Pilot in Peel en Maas: thuistest via huisarts

Geplaatst opzondag 22 november 2020 - 15:07

In de gemeente Peel en Maas is een proef gestart om thuistesten op het coronavirus via de huisarts te laten lopen.

De pilot is deze week gestart. Huisarts Frank van Kemenade zegt tegen Omroep P&M dat Peel en Maas de eerste gemeente is waar op deze manier wordt gewerkt. "Deze week wordt er geëvalueerd", zegt hij tegen de lokale omroep.

Thuistesten
Van Kemenade legt uit dat het voor zieke of coronaverdachte mensen vaak moeilijk is om naar teststraten te gaan. "De GGD was vervolgens erg terughoudend om thuistesten te geven", zegt Van Kemenade. En volgens de huisarts was de drempel daarom te hoog. "Daarom zijn we in Peel en Maas deze pilot gestart. Dat patiënten via de huisarts toegang kunnen krijgen tot een thuistest. Wij bellen dan namens de patiënt met de GGD en kunnen er dan voor zorgen dat zij een dag later worden ingepland."

Evaluatie
Volgens de huisarts heeft een aantal inwoners van Peel en Maas tot dusver gebruik gemaakt van deze mogelijkheid om een thuistest te ondergaan. Deze week wordt gekeken of de thuistest door de huisarts ook op andere plekken in het land kan worden toegepast.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen