Overslaan en naar de inhoud gaan

Pilot in Peel en Maas: thuistest via huisarts

Geplaatst opzondag 22 november 2020 - 15:07

In de gemeente Peel en Maas is een proef gestart om thuistesten op het coronavirus via de huisarts te laten lopen.

De pilot is deze week gestart. Huisarts Frank van Kemenade zegt tegen Omroep P&M dat Peel en Maas de eerste gemeente is waar op deze manier wordt gewerkt. "Deze week wordt er geëvalueerd", zegt hij tegen de lokale omroep.

Thuistesten
Van Kemenade legt uit dat het voor zieke of coronaverdachte mensen vaak moeilijk is om naar teststraten te gaan. "De GGD was vervolgens erg terughoudend om thuistesten te geven", zegt Van Kemenade. En volgens de huisarts was de drempel daarom te hoog. "Daarom zijn we in Peel en Maas deze pilot gestart. Dat patiënten via de huisarts toegang kunnen krijgen tot een thuistest. Wij bellen dan namens de patiënt met de GGD en kunnen er dan voor zorgen dat zij een dag later worden ingepland."

Evaluatie
Volgens de huisarts heeft een aantal inwoners van Peel en Maas tot dusver gebruik gemaakt van deze mogelijkheid om een thuistest te ondergaan. Deze week wordt gekeken of de thuistest door de huisarts ook op andere plekken in het land kan worden toegepast.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen