Overslaan en naar de inhoud gaan

Piloot Venlose zweefvliegclub wereldkampioen

Geplaatst opzondag 22 juli 2018 - 10:34

Een piloot van de Venlose zweefvliegclub VEZC is wereldkampioen zweefvliegen in de standaardklasse.

Eindhovenaar Sjaak Selen vloog in het Poolse Ostrów de meeste punten bij elkaar in het kampioenschap dat van 8 tot 21 juli werd gehouden.

Discus
De punten worden verzameld door in urenlange vluchten over afstanden van honderden kilometers verschillende opdrachten uit te voeren. Selen nam het in zijn Discus 2a-zweefvliegtuig op tegen 46 andere piloten van over de hele wereld.

De nieuwe wereldkampioen is de broer van Baer Selen, die in de vorige eeuw ook al twee keer het wereldkampioenschap op zijn naam wist te schrijven.

Fusie
De Venlo Eindhoven Zweefvlieg Club VEZC bestaat sinds 2016, toen de Venlose zweefvliegclub fuseerde met die uit Eindhoven. De Brabantse club streek vanwege de groei van het Eindhovense vliegveld neer in Venlo.

Lees ook: Zweefvliegclub Eindhoven strijkt neer in Venlo

Wereldkampioen zweefvliegen Sjaak Selen met zijn partner
Foto: VEZC

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen