Overslaan en naar de inhoud gaan

Piloot Venlose zweefvliegclub wereldkampioen

Geplaatst opzondag 22 juli 2018 - 10:34

Een piloot van de Venlose zweefvliegclub VEZC is wereldkampioen zweefvliegen in de standaardklasse.

Eindhovenaar Sjaak Selen vloog in het Poolse Ostrów de meeste punten bij elkaar in het kampioenschap dat van 8 tot 21 juli werd gehouden.

Discus
De punten worden verzameld door in urenlange vluchten over afstanden van honderden kilometers verschillende opdrachten uit te voeren. Selen nam het in zijn Discus 2a-zweefvliegtuig op tegen 46 andere piloten van over de hele wereld.

De nieuwe wereldkampioen is de broer van Baer Selen, die in de vorige eeuw ook al twee keer het wereldkampioenschap op zijn naam wist te schrijven.

Fusie
De Venlo Eindhoven Zweefvlieg Club VEZC bestaat sinds 2016, toen de Venlose zweefvliegclub fuseerde met die uit Eindhoven. De Brabantse club streek vanwege de groei van het Eindhovense vliegveld neer in Venlo.

Lees ook: Zweefvliegclub Eindhoven strijkt neer in Venlo

Wereldkampioen zweefvliegen Sjaak Selen met zijn partner
Foto: VEZC

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen