Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Pieter van den Hoogenband in 2020 chef de mission bij OS

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 19:38

Pieter van den Hoogenband volgt Maurits Hendriks op als chef de mission bij de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

De in Maastricht geboren drievoudig olympisch kampioen heeft ervaring opgedaan als begeleider bij grote sporttoernooien voor de jeugd en mag zijn kennis nu op het hoogste niveau gaan inzetten.

Zwemlegende
De 40-jarige zwemlegende nam in 2008 na de Olympische Spelen van Peking afscheid van de actieve wedstrijdsport en werd enkele jaren geleden door NOC*NSF binnengehaald om jonge talentvolle sporters te begeleiden.

Lees ook: Grote drukte bij trouwerij Pieter van den Hoogenband

Van den Hoogenband was in 2013 directeur van het Europees Jeugd Olympisch Festival in Utrecht en vervulde twee jaar later in Tiblisi de functie van chef de mission bij hetzelfde evenement in Tiblisi in Georgië.

Uitgebreid takenpakket
Als chef de mission van een olympisch traject wacht Van den Hoogenband een uitgebreid takenpakket en zal hij onder meer fungeren als aanspreekpunt van sporters en coaches.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda