Overslaan en naar de inhoud gaan

Pieter van den Hoogenband in 2020 chef de mission bij OS

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 19:38

Pieter van den Hoogenband volgt Maurits Hendriks op als chef de mission bij de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

De in Maastricht geboren drievoudig olympisch kampioen heeft ervaring opgedaan als begeleider bij grote sporttoernooien voor de jeugd en mag zijn kennis nu op het hoogste niveau gaan inzetten.

Zwemlegende
De 40-jarige zwemlegende nam in 2008 na de Olympische Spelen van Peking afscheid van de actieve wedstrijdsport en werd enkele jaren geleden door NOC*NSF binnengehaald om jonge talentvolle sporters te begeleiden.

Lees ook: Grote drukte bij trouwerij Pieter van den Hoogenband

Van den Hoogenband was in 2013 directeur van het Europees Jeugd Olympisch Festival in Utrecht en vervulde twee jaar later in Tiblisi de functie van chef de mission bij hetzelfde evenement in Tiblisi in Georgiƫ.

Uitgebreid takenpakket
Als chef de mission van een olympisch traject wacht Van den Hoogenband een uitgebreid takenpakket en zal hij onder meer fungeren als aanspreekpunt van sporters en coaches.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV