Overslaan en naar de inhoud gaan

Pieter van den Hoogenband in 2020 chef de mission bij OS

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 19:38

Pieter van den Hoogenband volgt Maurits Hendriks op als chef de mission bij de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

De in Maastricht geboren drievoudig olympisch kampioen heeft ervaring opgedaan als begeleider bij grote sporttoernooien voor de jeugd en mag zijn kennis nu op het hoogste niveau gaan inzetten.

Zwemlegende
De 40-jarige zwemlegende nam in 2008 na de Olympische Spelen van Peking afscheid van de actieve wedstrijdsport en werd enkele jaren geleden door NOC*NSF binnengehaald om jonge talentvolle sporters te begeleiden.

Lees ook: Grote drukte bij trouwerij Pieter van den Hoogenband

Van den Hoogenband was in 2013 directeur van het Europees Jeugd Olympisch Festival in Utrecht en vervulde twee jaar later in Tiblisi de functie van chef de mission bij hetzelfde evenement in Tiblisi in Georgië.

Uitgebreid takenpakket
Als chef de mission van een olympisch traject wacht Van den Hoogenband een uitgebreid takenpakket en zal hij onder meer fungeren als aanspreekpunt van sporters en coaches.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart