Overslaan en naar de inhoud gaan

Pieter Kuijpers schrijft komedie met Theo Maassen

Geplaatst opmaandag 16 januari 2017 - 13:41

Regisseur Pieter Kuijpers uit Tegelen werkt samen met cabaretier Theo Maassen aan een lachfilm.

Dat heeft de filmmaker verteld tijdens een lezing op het Limburg Film Festival.

Produceren
Kuijpers stopt grotendeels met het regisseren van films en gaat zich meer toeleggen op het produceren. Zijn film Riphagen is waarschijnlijk zijn laatste langspeelfilm waarbij hij de regie in handen had. Riphagen won op het Limburg Film Festival de prijs voor beste film.

Comfortzone
Kuijpers
heeft al samengewerkt met Theo Maassen aan de films TBS en Doodslag. "En als iemand een grappige film kan schrijven, dan is het Theo wel", vertelt de Tegelnaar. "En Theo heeft nog nooit een scenario geschreven, dus dat is best wel spannend. Hij moet uit zijn comfortzone. Maar ik denk dat we samen iets heel moois kunnen maken."

Heerlen
Verder had
Kuijpers gehoopt om een deel van politieserie Smeris in Heerlen op te nemen. "Maar dat is helaas niet gelukt", zegt de filmmaker. "Met name ook omdat een deel van de acteurs dan een half jaar daar moet gaan wonen, dat was gewoon niet haalbaar. Maar ik wil wel een project in Heerlen gaan doen. Het is wat mij betreft een van de meest interessante steden van Limburg en misschien ook wel daarbuiten."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Riphagen uitgeroepen tot beste lange film
ANP
Pieter Kuijpers werkt aan film over oorlogsmisdadiger
Riphagen beleeft wereldpremière op Nederlands Film Festival
Critici over Riphagen: boeiend, zinvol maar overvol
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen