Overslaan en naar de inhoud gaan

Pieter Kuijpers maakt eerste Nederlandse Netflix-serie

Geplaatst opvrijdag 17 januari 2020 - 15:30

Nederland heeft vanaf vrijdag de eerste Netflix Original. De spannende horrorserie 'Ares' over een machtig studentencorps is geproduceerd door Pieter Kuijpers uit Tegelen.

Op het kantoor van Pupkin, het productiebedrijf van Pieter Kuijpers, heerste vrijdagochtend een betrekkelijke rust.

Spannende dag
De gebruikelijke telefoontjes en overleggen galmen door het grachtenpand. "Maar het is toch een spannende dag", vertelt Kuijpers. "Vanaf vanmorgen om 9:00 uur staat de serie online, dus in de loop van de middag zullen de eerste reacties binnenstromen. Altijd een spannend moment."

Geheimzinnig
Ares gaat over een geheimzinnig studentengenootschap en nieuwe studenten die worden ingelijfd. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat het genootschap veel macht heeft. Seks, drugs en leiderschap liggen voor het oprapen. Maar alles heeft wel zijn prijs.

Het is de eerste horrorserie in het oeuvre van Pieter Kuijpers (51), die bekend werd met rauwe, realistische films als Van God Los, Hemel Op Aarde, TBS en Doodslag. Horstenaar Michiel ten Horn nam een deel van de regie van de acht afleveringen van Ares voor zijn rekening.

190 landen
Ares is de eerste volledig Nederlandse Netflix-serie. Er is ongeveer twee jaar aan gewerkt. De serie is in 190 landen te zien en zal in acht talen worden nagesynchroniseerd. "Het Engels is ingesproken door de acteurs zelf. Met opzet steenkolen-Engels, want Netflix wilde graag dat het Nederlandse accent nog altijd hoorbaar was. Moet je voor de grap de taal maar eens op Engels zetten," vertelt Kuijpers. "Het was ook grappig om vanmorgen via social media de lancering te volgen. Opeens zie je in allerlei talen dat er gesproken wordt over een 'Dutch horror show'. Een rare gewaarwording."

Netflix
Door de samenwerking met Netflix gingen voor de Tegelse regisseur en producent deuren open die normaal gesloten blijven. "Opeens sta je te filmen in het Rijksmuseum voor de Nachtwacht. Of loop je door paleis Soestdijk midden in de nacht. De lat lag een stuk hoger en dat was voelbaar", vertelt Kuijpers. "Opeens moet je mensen gaan afremmen, omdat de ambities hoger liggen dan de tijd die je hebt om de serie te maken."

Limburg
Het Netflix-avontuur heeft Kuijpers niet verder weggedreven van Limburg. Integendeel. In mei begint hij met opnames voor een vierdelige serie die zich in Limburg en Ierland gaat afspelen, over IRA-terroristen die aanslagen pleegden in onder meer Roermond en Nieuw-Bergen in de jaren '80.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen