Celstraf voor fraude-ambtenaar die tonnen verduisterde

De 57-jarige Pieter H. uit Sittard is vrijdag veroordeeld voor het oplichten van zijn voormalige werkgever, de gemeente Helmond.
Eis: 2,5 jaar gevangenis voor frauderende ambtenaar

Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van 30 maanden tegen gemeenteambtenaar Pieter H. vanwege fraude. Zijn ex-vrouw hoorde een strafeis van 200 uur taakstraf.

Schade door fraude ambtenaar Helmond groter

De schade die de gemeente Helmond heeft geleden als gevolg van fraude door een hooggeplaatste ambtenaar, echtgenoot van voormalig gemeentesecretaris van Leudal, valt veel hoger uit dan gedacht.

Van fraude verdachte ex-ambtenaar weer op vrije voeten

Ex-ambtenaar Pieter H., die verdacht wordt van grootschalige fraude, mag zijn proces in vrijheid afwachten.

Kasteel Eyckholt door rechtbank failliet verklaard

Kasteel Restaurant Eyckholt is donderdag door de rechtbank Limburg failliet verklaard.

Nieuwe gemeentesecretaris voor Leudal

Han Bekkers is aangesteld als interim-gemeentesecretaris en algemeen directeur van Leudal. Hij vervangt Diana N., die door justitie verdacht wordt van betrokkenheid bij een fraudezaak.

Beslag op huis gemeentesecretaris Leudal

Het Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op de privéwoning van Diana N. De gemeentesecretaris van Leudal zou mogelijk geld van haar man, Pieter H., hebben witgewassen.

Kasteel Eyckholt te koop, restaurant per direct gesloten

Kasteel Eyckholt in Roosteren zoekt een nieuwe eigenaar. Het restaurant in het kasteel heeft daarom per direct de deuren gesloten. Of de verkoop te maken heeft met de fraudezaak waar de eigenaar in verwikkeld zit, is nog niet bekend.

Gemeentesecretaris van Leudal komt vrij

De gemeentesecretaris van Leudal, Diane N., komt donderdag onder voorwaarden vrij. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Den Bosch beslist.

Justitie wil gemeentesecretaris langer achter de tralies

Justitie wil gemeentesecretaris Diana N. van Leudal langer vast laten zitten.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten