Overslaan en naar de inhoud gaan

Piet zorgde voor dode moeder, maar verwaarloosde katten

Geplaatst opvrijdag 5 augustus 2016 - 11:15

Piet van der Molen, de man uit Oirsbeek die jarenlang zijn overleden moeder in huis verborgen hield, is veroordeeld tot 20 uur taakstraf voor het niet goed verzorgen van zijn zeven katten.

Verder mag Van der Molen de komende drie jaar geen huisdieren houden, meldt De Telegraaf vrijdag.

Lees ook: Man Oirsbeek bewaarde dode moeder bewust in kist

Hoger Beroep
De man uit Oirsbeek geeft aan hoger beroep te gaan. "Ik ben het er namelijk niet mee eens. Bovendien wil ik met het oog op de strafzaak rondom het verborgen houden van mijn moeder, geen strafblad hebben. Dus ook daarom ga ik in hoger beroep", zegt Van der Molen tegen De Telegraaf.

Verborgen
Van der Molen heeft het overlijden van zijn moeder in 2013 nooit gemeld. Hij verborg haar lichaam in een kist op een slaapkamer in het huis waarin hij samen met zijn moeder woonde. In december vorig jaar werd het stoffelijk overschot ontdekt.

Lees ook: Katten van zoon dode Oirsbeekse hebben al nieuwe baasjes

Justitie
Hierbij werden ook de verwaarloosde katten ontdekt en meegenomen. De Oirsbekenaar wordt door justitie verdacht van het wegmaken van een lijk, van valsheid in geschrifte en van het een hulpbehoevende in een toestand brengen met de dood tot gevolg. Daarnaast hangt hem een claim van duizenden euro’s boven het hoofd voor het onterecht innen van pensioengelden.

Terugbetalen
Eerder werd al bekend dat hij 15.000 euro aan pensioen moest terugbetalen. Dat geld is onterecht uitgekeerd nadat de moeder van Van der Molen was overleden.

Lees ook: Verberger lichaam Oirsbeek moet 15 mille terugbetalen

Voorbereiden
"Wanneer de strafzaak tegen mij gaat beginnen, is nog niet bekend", zegt Van der Molen. "Maandag zal ik in verband met de valsheid in geschrifte door de recherche verhoord worden. Daar ben ik me nu op aan het voorbereiden."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen katten voor zoon die dode moeder verborg in Oirsbeek
Man die dode moeder in kist bewaarde, wil katten terug
Piet moet uitkering dode moeder terugbetalen
Verberger lichaam Oirsbeek moet 15 mille terugbetalen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen