Overslaan en naar de inhoud gaan

Piet moet uitkering dode moeder terugbetalen

Geplaatst opvrijdag 12 augustus 2016 - 6:24

Piet van der Molen uit Oirsbeek, de man die het lichaam van zijn overleden moeder bijna tweeënhalf jaar lang in huis verborgen hield, moet zijn bijstandsuitkering van die jaren aan de gemeente Schinnen terugbetalen

Dit komt neer op een bedrag van 23.000 euro.

Inkomsten verzwijgen
Volgens een woordvoerder van de gemeente Schinnen ‘is het wettelijk verplicht om het geld terug te eisen’. "Wanneer je inkomsten verzwijgt, heb je wettelijk geen recht op een bijstandsuitkering. Het is geen keuze van de gemeente, het is een plicht."

Lees ook: Piet zorgde voor dode moeder, maar verwaarloosde katten

Totale verrassing
Toch kwam het bedrag voor Van der Molen, die het nieuws van de week te horen kreeg, als een totale verrassing. "Waar had ik dan al die tijd van moeten leven?" Met het terugbetalen van het aan hem ten onrechte uitgekeerde AOW en pensioengeld heeft hij naar eigen zeggen geen probleem. "Maar het bedrag van 23.000 euro vind ik onbegrijpelijk."

Lees ook: Verberger lichaam Oirsbeek moet 15 mille terugbetalen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zoon dode Oirsbeekse wil katten terug via advocaat
Verberger lichaam Oirsbeek moet 15 mille terugbetalen
Piet zorgde voor dode moeder, maar verwaarloosde katten
Rechter buigt zich over verborgen dode vrouw Oirsbeek
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen